Etablera inom elektromobilitet

Elektromobilitet är en viktig del av Göteborgs strävan mot en hållbar stad. Staden har en målsättning om att bli en fossilfri stad. I Göteborgsregionen pågår en rad olika projekt och initiativ för att öka kunskapen och samarbeten inom elektromobilitet. Tillsammans med innovationskraften och viljan hos näringslivet har detta arbete bidragit till att Göteborg ligger i täten inom elektromobilitet.

Göteborg har en stark position som internationell förebild inom elektrifierade transporter och energilösningar och dessutom ett starkt fordonskluster. För att bibehålla positionen arbetar Business Region Göteborg för att stärka Göteborgsregionen som en strategisk marknad för alla de branschaktörer som arbetar med produkter, lösningar och system som stödjer omställningen.

Wireless charging

Vill du vara med?

Vi kan hjälpa dig. Vi ger dig kunskap och kontakter för att lyckas med din etablering eller investering i Göteborgsregionen. Vi erbjuder en trygg etableringsservice där vårt arbete sker konfidentiellt, och kostnadsfritt. 

Kontakta oss!

Från branschkunskap och kontakter till investeringshjälp och näringslivsfakta. Våra tjänster anpassas helt efter dina behov. Kontakta vår etableringsrådgivare idag!

Joel Görsch
Etableringsrådgivare Fordon, Mobilitet och Cleantech

+46 31 367 61 11
joel.gorsch@businessregion.se

Joel Görsch, etableringsrådgivare

Läs mer om elektromobilitet och vad som händer i Göteborg

I Göteborg sker stora, innovativa satsningar på eldrivna transporter.

Hur ser ekosystemet för start-ups ut i Göteborg

Omställning till ett elektrifierat transportsystem

Business Region Göteborg har fått i uppdrag att samordna stadens samlade insatser för omställning till ett elektrifierat transportsystem till 2030.

Läs mer här
Gothenburg Green City Zone

Gothenburg Green City Zone - möjligheternas zon

Gothenburg Green City Zone är en världsunik stadsomvandling mot noll utsläpp. Göteborg är numera en live-testbädd där både tekniska innovationer och affärsmodeller testas i realtid.

Läs mer här
Mobilitet i Göteborg

Världens expertis inom elfordon möts i Göteborg

Göteborgs starka position inom elektromobilitet har lockat arrangören av världskongressen Electric Vehicle Symposium att välja staden för sitt globala möte 2025.

Läs mer här
Heart Aerospace new campus i Göteborg

Jättesattsning på elflyg i Göteborg

Heart Aerospace bygger upp en helt ny industri, expanderar kraftigt vid Säve flygplats och siktar på att bli först att leverera eldrivna regionalflygplan till ledande flygbolag världen över.

Läs mer här
Batterifabrik - Northvolt och Volvo Cars

Northvolt och Volvo Cars bygger en gigafabrik

30 miljarder kronor investerar Volvo Cars och Northvolt i en 50GWh:s gigafabrik och FoU center för bilbatterier.

Läs mer här
Ecoride

Ecoride expanderar i Göteborg

Elcykeltillverkaren Ecoride samlar huvudkontor, utveckling, slutmontering och lager på Hisingen.

Läs mer här