Mark och lokaler i Göteborgsregionen

Här kan du få hjälp med att hitta mark och lokaler i Göteborgsregionen. På sidan kan du söka i det samlade utbudet av lediga lokaler, tillgänglig mark och få information om var du ska vända dig med frågor och funderingar kring ditt behov av nya lokaler eller mark att bygga på. Välkommen till Göteborgsregionen! 

Göteborg i kvällssol
Mark och lokaler i Göteborgsregionen

Lediga lokaler i regionen 

Det finns ett stort utbud av sökbara databaser med lokaler till företag som ska etablera sig eller göra en omflyttning. Här hittar du också olika typer av verksamhetslokaler som till exempel kontor, butik, lager, logistik och produktion. För bästa resultat, sök i samtliga databaser eller hos fastighetsägaren direkt. 

Om du har ett nystartat eller snabbväxande företag, om du öppnar ett filialkontor, ett övergångskontor eller vill göra en omflyttning kan ett kontorshotell vara ett bra alternativ. Utbudet förändras hela tiden – kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt. 

Business Region Göteborg har ett långt och utvecklat samarbete med fastighetsbolag och hyresvärdar i Göteborgsregionen. Tveka inte att höra av dig till oss för hjälp med att söka lokaler och få tips på kontorshotell. 

Söker du ledig mark i Göteborgsregionen? 

Genom vårt nära samarbete med kommunerna i Göteborgsregionen har vi utvecklat den gemensamma databasen ”Mark för Näringslivet” som visar mark som är tillgänglig för näringslivet. 

Här hittar du främst kommunalägd mark. I databasen finns både mark som är detaljplanelagd och mark för utvecklingsområden. För att hitta privat mark bör du söka på respektive fastighetsbolags hemsida och i lokaldatabaserna ovan. 

Vi på Business Region Göteborg har stort kontaktnät i regionen så tveka inte att höra av dig till oss för hjälp med att hitta mark som passar dig. 

Tillgänglig mark i Göteborgsregionen

Mark för Näringslivet

Databasen Mark för Näringslivet tillhandahålls av Business Region Göteborg i samarbete med Göteborgsregionens 13 kommuner. 

Förutom att hjälpa dig hitta rätt läge för ditt företag, möjliggör databasen analyser av näringslivets behov av mark på ett nytt sätt. Den hjälper oss att skapa bättre lösningar för framtiden, så näringslivet kan utvecklas i samspel med infrastruktur, boende och miljö.  

Kontakta oss gärna

Pär Abrahamsson
Etableringsrådgivare
Arbetsområden: Stadsutveckling Etablering och investering