Om du vill flytta till Göteborg

Om du är på jakt efter en plats att etablera dig på så behöver du inte leta längre. Göteborgsregionen är en av Europas mest innovativa regioner med en spännande arbetsmarknad och en fantastisk natur runt hörnet. 

Evenemangsstråket Göteborg

För att kunna tillgodose behoven hos nationell såväl som internationell talang som letar alternativ etableringsort har vi utvecklat "Move to Gothenburg". Det är ett initiativ som syftar till att locka hit och på bästa sätt välkomna talang till vår region. 

Här finns information genom hela kedjan, från din första tanke till att du är på plats. Här har vi samlat lite sammanfattad information, med länkar vidare, men om du redan nu vet vad du vill, gå direkt till Move to Gothenburgs webb här>>

All information du behöver!

Resan till en ny plats för jobb eller utbildning kräver mycket jobb, här underlättar vi det så mycket vi kan. Här finns lite sammanfattad information om vad varje steg på resan innebär med länkar direkt vidare för mer information

Trädgård på Tjörn

Fördelar och möjligheter!

Första steget på din resa är att titta på fördelarna med vår region och vilka möjligheter du erbjuds här. Vilka är våra nyckelbranscher? Inom vilka branscher finns de främsta möjligheterna för nationell och internationell talang? Hur fungerar det att bo i Göteborg med sin familj? Hur startar man ett företag i Göteborg. Det och mycket mer hittar du på Move to Gothenburg under fliken "The opportunities", följ länken nedan!

Läs mer här
Bild från älven över bostadshus på Eriksberg med foten av bockkranen i förgrunden

Om att flytta hit

Har du bestämt dig för att flytta till Göteborg? Grattis, bra val! Vill du då veta hur du gör, hur du hittar bostad, jobb eller hur du ansöker om arbetstillstånd, besök Move to Gothenburg sida, under fliken "Moving to" finns allt du behöver veta, följ länken nedan.

Läs mer här
Flygfoto med Sjömanshustrun i förgrunden och inloppet till Göteborgs Hamn med Älvsborgsbron i bakgrunden

På plats - dags att bygga bo

Väl på plats i Göteborg finns det saker kvar att fixa. Registrering hos myndigheter. Kanske behövs en språkkurs och ett svenskt bankkonto. På sidan "Setting up" finns information om allt detta och dessutom massa tips, t ex om vilken säsong som är bäst att flytta hit.

Läs mer här
Kvinna går på stan med en shoppingpåse

Leva livet i Göteborg

Välkommen, hoppas du kommer trivas hos oss! När livet i Göteborg börjar bli vardag då börjar det kanske bli dags att börja hitta ett socialt sammanhang, upptäcka vad staden och regionen och även resten av Sverige har att erbjuda. Eller, om olyckan är framme och du är i behov av svensk sjukvård. Det finns många anledningar till varför det är av värde att besöka Move to Gothenburg och sidan "Living". Följ länken nedan.

Läs mer här
Lovisa Bohlin och Madalina Magnusson står framför International house Gothenburg

International House Gothenburg

Välkommen till vår mötesplats för internationell talang!

På Järntorget i centrala Göteborg finns en fysisk mötesplats för internationell talang. Här erbjuds mottagningsservice, kärriärsupport, rådgivning med mycket mera för alla som är inflyttade, vare sig det är för att studera eller arbeta.

Läs mer här

Kontakta oss

Lovisa Bohlin
Verksamhetsledare, International House
Arbetsområden: Internationalisering
Madalina Magnusson
Projektledare
Arbetsområden: Internationalisering Kompetens Kompetensförsörjning