driva-foretag_mingel_businessregiongoteborg.jpg

Flytta, bo och studera i Göteborg

Göteborg är det perfekta valet för din företagsverksamhet och som hem för dig och din familj. Staden erbjuder ett gynnsamt företagsklimat och en överlägsen livskvalitet med otaliga fritidsaktiviteter för alla åldrar. Här kan du njuta av en bekväm stadslivsstil med enkel åtkomst till bostad och utbildning. Efter en lång arbetsvecka kan du koppla av på en av stadens trevliga barer. Dessutom kan du uppleva lugnet i stadens vackra parker eller utforska den natursköna skärgården. I Göteborg finns allt du behöver.

 

Flytta till och bo i Göteborg

En av de viktigaste förutsättningarna för att kunna välkomna nya företag och talanger till vår region är att de har någonstans att bo. Här finns matnyttiga tips om att flytta till, och bo i Göteborg.

 • Bild på Göteborgs hamn kväll

  Move to Gothenburg

  Move to Gothenburg har samlat allt du behöver veta för att flytta till Göteborg. Läs om regionens fördelar, hur du söker arbetstillstånd, registrering hos myndigheter och mycket mer.

 • Människor som arbetar tillsammans

  International House Gothenburg

  International House Gothenburg erbjuder mottagningsservice, karriärsupport och rådgivning för dig som är internationellt nyinflyttad till staden.

 • Bild från älven över bostadshus på Eriksberg med foten av bockkranen i förgrunden

  Hitta bostad i Göteborg

  Göteborgs Stad har samlat matnyttig information för dig som söker bostad i Göteborg. Registrera dig i bostadskön, hitta studentbostad och ta del av en massa bra tips!

Studera och gå i skola i Göteborg

Oavsett om ni är en familj som väljer att etablera sig i Göteborg, eller du är student och nyinflyttad till regionen finns ett stort utbud av barnomsorg, skolor och högskolor.

 • Chalmers

  Chalmers Tekniska Högskola

  På Chalmers Tekniska högskola studerar drygt 10 000 studenter inom ämnen som teknik, naturvetenskap, sjöfart och arkitektur. Fokus är att genom samverkan möta samhällets komplexa utmaningar och arbeta för en hållbar framtid.

 • Universitetets huvudbyggnad en solig snöig dag

  Göteborgs Universitet

  På Göteborgs Universitet studerar runt 50 000 studenter inom olika fakulteter. Göteborgs universitet har fokus på att bidra till samhällsutveckling och en hållbar värld. 

 • Bild på byggnad

  Internationella skolor

  I Göteborgsregionen finns ett flertal internationella skolor som erbjuder utbildning på andra språk än svenska. Move to Gothenburg har samlat en lista över samtliga internationella skolor i regionen.

Se och göra i Göteborg

I Göteborg är det lätt att umgås, äta gott och hitta spännande saker att göra på fritiden.

 • Detalj av personal som serverar mat matgäster i bakgrunden

  Gå på restaurang

  Göteborg har restauranger för alla smaker och tillfällen. Här finns fisk och skaldjur i världsklass, stjärnkrogar och mysiga kvarterskrogar.

 • Samtal mellan kvinna och leende man i kafémiljö

  Ta en "Swedish fika"

  Svenskarna är kända för sin "fika" - en kopp kaffe med godbit. I Göteborg är du aldrig långt ifrån närmsta kafé. Visste du att Göteborg är födelseplatsen för världens största kanelbulle? 

 • Tredje Långgatan

  Aktiviteter

  I Göteborg är det lätt att hitta något att göra vare sig du vill shoppa, gå på museum, lyssna på musik, se teater och film, upptäcka naturen, sporta eller se en match. 

Fördelar med Göteborg och Göteborgsregionen

Det finns många anledningar att välja Göteborg som din stad. Här listar vi några. 

Bild
Blå hexagon

En stad med många bostäder

Just nu byggs det som aldrig förr med mål på 5000 bostäder per år fram till 2030.

Läs mer om byggtakten i Göteborg
Bild
Blå hexagon

Högt ansedd barnomsorg

Svensk barnomsorg och skola är högt ansedd i världen.

Bild
Blå hexagon

Vackra vandringsleder och närhet till naturen.

15 minuter norr om Göteborg finns Kungälvs kommun med flera vandringsleder samt Bohus fästning och Carlstens fästning. Den sistnämnda ligger på Marstrand, en ö som varje juli står värd till Sveriges största internationella seglingsevent, Stena Match Cup Sweden.

Bild
Blå hexagon

Världens mest hållbara destination

För sjätte året i rad är Göteborg utvald till världens mest hållbara destination. Den internationella rankingen Global Destination Sustainability Index har flera gånger utnämnt Göteborg till världsledande i hållbarhet. 2020 placerar sig Göteborg för fjärde året i rad på första plats i Global Destination Sustainability Index.

Bild
Blå hexagon

Fler fördelar med Göteborg

Vi har samlat 16 stolta fakta om varför Göteborg är den perfekta staden att bo och leva i som företagare. 

Läs artikeln

Hur kan vi hjälpa dig?

Podcast Business Göteborg

Matstaden Göteborg

Är Göteborg Sveriges hetaste matstad? Ja, i alla fall enligt White Guide. Lyssna på vårt poddavsnitt med Sofia B. Olsson från Vrå och Peter Grönberg från Göteborg & Co om trender, framtid och hållbarhet. 

Lyssna på avsnittet
Bild på Göteborgs hamn

Behöver du information om grundskolan?

I Göteborg hanteras barnomsorgen av Förskoleförvaltningen och skolan 6 - 16 år av Grundskoleförvaltningen. Där finns all nödvändig information om hur skolsystemet fungerar.

Kontakta oss