driva-foretag_mingel_businessregiongoteborg.jpg

Flytta till Göteborg

Bo, arbeta eller studera

Göteborg är det perfekta valet för din företagsverksamhet och som hem för dig och din familj. Staden erbjuder ett gynnsamt företagsklimat, en överlägsen livskvalitet, urbant stadslivsstil och naturskön skärgård. I Göteborg finns allt du behöver.

Flytta till och bo i Göteborg

 • Bild på Göteborgs hamn kväll

  Move to Gothenburg

  Move to Gothenburg har samlat allt du behöver veta för att flytta till Göteborg. Läs om regionens fördelar, hur du söker arbetstillstånd, registrering hos myndigheter och mycket mer.

 • Människor som arbetar tillsammans

  International House Gothenburg

  International House Gothenburg erbjuder mottagningsservice, karriärsupport och rådgivning för dig som är internationellt nyinflyttad till staden.

 • Bild från älven över bostadshus på Eriksberg med foten av bockkranen i förgrunden

  Hitta bostad i Göteborg

  Göteborgs Stad har samlat matnyttig information för dig som söker bostad i Göteborg. Registrera dig i bostadskön, hitta studentbostad och ta del av en massa bra tips.

Studera och gå i skola i Göteborg

 • Chalmers

  Chalmers Tekniska Högskola

  På Chalmers studerar drygt 10 000 studenter inom ämnen som teknik, naturvetenskap, sjöfart och arkitektur.

 • Universitetets huvudbyggnad en solig snöig dag

  Göteborgs Universitet

  På Göteborgs Universitet studerar runt 50 000 studenter inom olika fakulteter. Universitet har fokus på att bidra till samhällsutveckling och en hållbar värld. 

 • Bild på byggnad

  Internationella skolor

  I Göteborgsregionen finns ett flertal internationella skolor som erbjuder utbildning på flera språk. Hos Move to Gothenburg finns en lista över internationella skolor i regionen.

Se och göra i Göteborg

 • Detalj av personal som serverar mat matgäster i bakgrunden
  Gå på restaurang

  Göteborg har restauranger för alla smaker och tillfällen. Här finns fisk och skaldjur i världsklass, stjärnkrogar och mysiga kvarterskrogar.

 • Samtal mellan kvinna och leende man i kafémiljö
  Ta en "Swedish fika"

  Svenskarna är kända för sin "fika" - en kopp kaffe med godbit. I Göteborg är du aldrig långt ifrån närmsta kafé. Visste du att Göteborg är födelseplatsen för världens största kanelbulle? 

 • Tredje Långgatan
  Aktiviteter

  I Göteborg är det lätt att hitta något att göra vare sig du vill shoppa, gå på museum, lyssna på musik, se teater och film, upptäcka naturen, sporta eller se en match. 

Fler fördelar med Göteborg och Göteborgsregionen

Det finns många anledningar att välja Göteborg som din stad. Här listar vi några. 

 • En stad med många bostäder: Just nu byggs det som aldrig förr med mål på 5000 bostäder per år fram till 2030. Läs mer om byggtakten i Göteborg
 • Högt ansedd barnomsorg: Svensk barnomsorg och skola är högt ansedd i världen.
 • Vackra vandringsleder och närhet till naturen:15 minuter norr om Göteborg finns Kungälvs kommun med flera vandringsleder samt Bohus fästning och Carlstens fästning. Den sistnämnda ligger på Marstrand, en ö som varje juli står värd till Sveriges största internationella seglingsevent, Stena Match Cup Sweden.
 • Världens mest hållbara destination: För sjätte året i rad är Göteborg utvald till världens mest hållbara destination. Den internationella rankingen Global Destination Sustainability Index har flera gånger utnämnt Göteborg till världsledande i hållbarhet. 2020 placerar sig Göteborg för fjärde året i rad på första plats i Global Destination Sustainability Index.
 • Fler fördelar med Göteborg: Vi har samlat 16 stolta fakta om varför Göteborg är den perfekta staden att bo och leva i som företagare. Läs artikeln 16 stolta fakta om Göteborg
Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakt