Entreprenörskap stärker regionen

Entreprenörer har byggt vår stad och vår region. Genom åren har ett rejält ekosystem byggts upp för att kunna ta tillvara kraften i våra entreprenörer och ge dem möjlighet att växa och utvecklas och skapa bärkraftiga företag av sina idéer. Bli en del av det du också!

Kajen ute på Lindholmen med Chalmers och Navet i bakgrunden

I Göteborgsregionen finns det aktörer som erbjuder råd och stöttning genom hela den entreprenöriella processen - från idé till verklighet. Här finns allt från mötesplatser för innovatören till Science Parks och världsledande företagsinkubatorer. 

Framgång föder framgång! Här finns internationellt erkända företag som AstraZeneca, Volvo Cars, Volvo Group, CEVT, Ericsson med flera som öppnar upp sig för mindre start-ups och scale-ups och erbjuder allt från labblokaler till rådgivning och samarbeten. Läs mer om till exempel AstraZenecas Bioventurehub

Delade utvecklingsmiljöer

Storbolagen öppnar upp och bjuder in start-ups och tillväxtbolag att dela utvecklingsmiljöer och dra nytta av varandras kompetens

Illustration människa och provrör forskning

AstraZeneca BioVentureHub

Här ges små och medelstora företag inom Life Science tillgång till en labbmiljö i världsklass, forskningsresurser och möjlighet till samarbeten på ett sätt de aldrig skulle kunna bygga upp själva. Startade 2014 som ett öppet ekosystem för innovation för att stärka konkurrenskraften och dynamiken i life science industrin.

Läs mer här
Ikon infrastruktur hexagon

MobilityXlab

MobilityXlab är en samarbetsplattform där stora etablerade företag samarbetar med start-ups för att gemensamt driva innovationsutvecklingen inom mobilitet och uppkopplade fordon. Företag från hela världen väljs ut i en ansökningsprocess och får sedan tillgång till hela ekosystemet från lokaler till rådgivning.

Läs mer här
en ikon av en bil i vitt mot en gul bakgrund

CampX by Volvo Group

CampX by Volvo är en global innovationsarena för teknik och affärsutveckling. Kunder, start-ups, leverantörer, akademin och den offentliga sfären bjuds in för att tillsammans med experter från Volvokoncernen vara med och utveckla framtidens effektiva och hållbara transportlösningar. 

Läs mer här
YESBOX - Home of Entrepreneurs

Funderar du på att starta eget?

Ta kontakt med Yesbox - home of entrepreneurs

Yesbox finns här för dig som är entreprenör, innovatör, nyföretagare, för dig som går i starta-eget tankar eller som har en idé du vill utveckla. Här finns alla aktörer samlade och erbjuder rådgivning, utbildningar och mycket mer.

Besök Yesbox

Regionens Science Parks

Tre viktiga komponenter i regionens innovativa ekosystem

Entrén till Sahlgrenska Science Park med skylt, i bakgrunden parkeringsgarage och Radisson hotellet

Lindholmen Science Park

Det här är, förutom ett dynamiskt och kreativt område också en arena för samverkan. Här drivs flera av Sveriges främsta utvecklingsprojekt med fokus på morgondagens mobilitet för människor och gods. 

Läs mer här
Närbild på en skylt med Sahlgrenska Science park skrivet på mot bakgrund av blå himmel och en lyktstolpe i förgrunden

Sahlgrenska Science Park

Här är det fullt fokus på innovation och tillväxt inom life science. Här samlas kraften inom industrin, akademin och hälso- och sjukvården erbjuder innovatörer och företag ett ekosystem att samarbeta i.

Läs mer här
Fasaden på Johanneberg Science Park

Johanneberg Science Park

Här erbjuds en ledande samverkansarena för samhällsbyggnad. Tillsammans med företag, akademi och samhällsaktörer drivs här nationella och internationella innovationsprojekt som testar lösningar på framtidens utmaningar.

Läs mer här

Kontakta oss gärna

Andreas Göthberg
Avdelningschef
Arbetsområden: Organisationsutveckling Försäljning Tillväxt
Maria Strömberg
Avdelningschef
Arbetsområden: Klusterutveckling Innovationsutveckling Miljöteknik