11 februari 2022, 08:00 - 09:00
Online

Attrahera rätt kompetens – välkommen till inspirationsträff den 11/2

Vet du vilken ny kunskap ditt företag måste utveckla eller anställa för att vara konkurrenskraftiga de närmaste åren?Den snabba utvecklingen och digitaliseringen gör att vi står inför nya sätt att arbeta.

Vi bjuder in dig som företagare till ett litet smakprov av vår ARUBA-modell som är en enkel modell för att Attrahera, Rekrytera, Utveckla, Behålla och Avveckla kompetens som du kan och bör använda dig av. Vi pratar på denna digitala frukostträff om vad som är viktigast för att Attrahera och Rekrytera. Här är några av frågorna vi tar upp:

  • Hur får man rätt människor att bli intresserade?
  • Hur får man dem att söka sig till mitt företag?
  • Vilka konkurrensfördelar har mindre företag?

 

Samtalsledare och gästföreläsare:
Anna-Lena Johansson är verksamhetsstrateg för kompetensförsörjning på Business Region Göteborg. Hon har genomfört ett stort antal ARUBA-workshops och vet hur viktigt det är för småföretagare att jobba proaktivt. Jonas Fasth från Handelshögskolan i Göteborg delar också med sig av slutsatserna i en aktuell studie om vad framgångsrika småföretagare gör för att få rätt människor ombord.

 

 

 


Datum: Fredagen den 11 februari
Tid: Kl. 08.00-09.00
Plats: Digitalt, länk till möte skickas ut dagen innan
Pris: Kostnadsfritt
 

Workshopen vänder sig till företag med 5-50 anställda i Göteborgsregionens kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Delta gärna två personer från varje företag för bästa resultat. För mer information kontakta Maria Lindström på maria.lindstrom@businessregion.se.

Den här workshopen är en del av Göteborgsregionens Kompetensnav och finansieras av Västra Götalandsregionen, Europeiska regionala utvecklingsfonden och Business Region Göteborg.

Anmäl dig till evenemanget

Anmälan är stängd

Vi är här för att hjälpa

Maria Lindström
Näringslivsutvecklare
Arbetsområden: Affärsutveckling Kompetensförsörjning Hållbarhet
Huvudkategori
Aktivitetstyp

Tipsa en vän