De nya lagförslagen för mode och textil och hur vi kan tänka kring dem
28 mars 2023, 08:30 - 10:00
Business Region Göteborg, Östra Hamngatan 5, Göteborg

De nya lagförslagen för mode och textil och hur vi kan tänka kring dem

EU har antagit en strategi för hållbara och cirkulära textiler och flera lagförslag ligger på bordet för svenska företag inom mode- och textilbranschen. För att förstå mer om vad som händer och vara redo när det är dags bjuder vi en gång i månaden in experter som kan berätta mer om vad som är på gång och guida oss igenom enskilda förslag. 

Magnus Nikkarinen, näringspolitisk expert – och hållbarhetsansvarig på Svensk Handel, är först ut. Magnus ger oss en helhetsbild av vad vi kan förvänta oss de närmaste åren. När träder de första lagarna i kraft? Vilka är de? Kan vi förbereda oss? Hur ska vi tänka?

 

De som  kan ses här hos oss den 28 mars kl 08.30-10.00. Andra ansluter via länk som skickas ut dagen innan. Magnus kör på länk mellan 8.45-9.30, sedan finns det tid för frågor och samtal. Vi bjuder på frukost. 

 

Seminariet är en del av Business Region Göteborgs nystartade initiativ Fashion, Facts and Fun. Det är ett samarbete med Swedish Fashion Council och en del av den regionala satsningen Textile Movement.

 

Välkomna och hoppas att vi ses!

 

Business Region Göteborg & Swedish Fashion Council

 

För mer info kontakta Matilda Lindvall, matilda.lindvall@businessregion.se 

 

Läs mer om Fashion, Facts and Fun HÄR

Anmäl dig till evenemanget

För att värna miljön strävar vi efter att anordna våra evenemang i lokaler som är lätta att nå med cykel, till fots eller med kollektivtrafik. Närmsta hållplats för detta evenemang är Lilla Bommen eller Brunnsparken. Vi erbjuder också digitalt deltagande i våra arrangemang, när så är möjligt och lämpligt. Mer om Business Region Göteborgs hållbarhetsarbete kan du läsa här .

Du blir så bra på bild! Därför kan vi ta chansen att spela in och fota denna tillställning och sen publicera i våra kanaler. Vi kommer bara använda materialet i kommunikation kopplad till evenemanget. Säg till oss innan det börjar om du inte vill vara med.

Huvudkategori

Tipsa en vän