28 februari 2023, 09:00 - 10:30
Online, Via Teams
Per-Niclas Aurell från Almega och Jonas Björkman från Trygghetsrådet.

Digitalt seminarium: Nya LAS-regler och omställningsstöd – viktigt att veta för småföretagare!

Har du märkt att reglerna kring LAS har förändrats? Välkommen till en digital informationsträff där du får höra mer om vad de nya LAS-reglerna innebär, hur de påverkar dig som arbetsgivare och vad du bör tänka på.

Från 1 oktober började nya LAS-regler gälla. De omfattar både förändringar i lagstiftning och i kollektivavtal. Vad är nytt och vad gäller om ni har kollektivavtal på arbetsplatsen eller inte? Detta går vi igenom nu när experterna hunnit se lite praxis på plats.

OBS: Detta event genomförs digitalt via Teams!

 

Ur innehållet: 

• Vad gäller vid uppsägning?

• Vad innebär de nya turordningsreglerna i anställningsskyddslagen?

• Vad gäller när du hyr in personal?

• Hur går det till om din personal vill kompetensutveckla sig?

• Var kan man få hjälp, vart kan man vända sig?

 

På detta seminarium träffar vi Per-Niclas Aurell, arbetsrättsjurist på Almega, och Jonas Björkman från Trygghetsrådet. De kommer att ge dig matnyttig information samt möjlighet att ställa frågor kring vad som berör dig och ditt företag i och med det nya avtalet.

Anmäl dig till evenemanget

Vi är här för att hjälpa

Maria Lindström
Näringslivsutvecklare
Arbetsområden: Affärsutveckling Kompetensförsörjning Hållbarhet

Talare

Per-Niclas Aurell är en mycket erfaren arbetsrättsjurist på Almega som hållit många informativa seminarier hos oss genom åren. 

Jonas Björkman jobbar på stiftelsen Trygghetsrådet som är en omställningsorganisation för tjänstemän inom privat sektor.

För att värna miljön strävar vi efter att anordna våra evenemang i lokaler som är lätta att nå med cykel, till fots eller med kollektivtrafik. Detta seminarium genomförs dock digitalt via Teams. Mer om Business Region Göteborgs hållbarhetsarbete kan du läsa här .

Du blir så bra på bild! Därför kan vi ta chansen att spela in och fota denna tillställning och sen publicera i våra kanaler. Vi kommer bara använda materialet i kommunikation kopplad till evenemanget. Säg till oss innan det börjar om du inte vill vara med.

Tipsa en vän