Allt du vill veta men inte vågat fråga om UX

22 mars 2022, 08:15 - 09:15
Online
Allt du vill veta men inte vågat fråga om UX
UX (User Experience) räknas som ett av de riktigt heta yrkena för framtiden. Det finns redan cirka en miljon UX:are i världen och till 2050 förutspås det finnas över 100 miljoner. Ändå vet nästan ingen vad det är!

Göteborg ligger i framkant globalt vad gäller UX, och antalet personer som jobbar med det i regionen är tio gånger högre än snittet per capita.

UX:are bidrar till en effektiv transformation av samhället i de flesta frågor och branscher. Det är alltså ett otroligt viktigt strategiskt verktyg för samhället. Till exempel är det en av de viktigaste strategiska aspekterna i att få världen att förändra sina vanor för att nå de globala målen.

Med tanke på den vikt UX har i ett framtida samhälle jobbas det nu med att skapa en gemensam UX-arena i Göteborg. En sådan arena skulle stimulera både forskning och affärer, samla och synliggöra kompetensområdet och möjliggöra en raketutveckling av UX-användandet i regionen.
 

Bild
Visualarena
Träffa Anna Laurin och Karin Lycke som jobbar med den förstudie som görs för att starta en UX-arena som ska bidra till snabb mobilisering av UX-kompetens på alla nivåer i samhället. Under denna morgon ger Anna och Karin dig inblick i hur din verksamhet kan dra nytta av just större UX-kompetens.
 
Tid: 22 mars kl. 8:15-9:15
Plats: Online, länk skickas ut dagen innan frukosten.

Läs mer här om UX-arenan här: https://visualarena.lindholmen.se/projekt/ux-arena

Anmäl dig till evenemanget

Anmälan är stängd
Huvudkategori

Tipsa en vän