Open Innovation Day

6 oktober 2016, 09:00
Burgårdens UtbildningsCentrum
Göteborg har som mål att uppmuntra hållbara innovationslösningar. Missa inte möjligheten att vara en av de första som får ta del av framtidslösningar som kan minska konsumtionens klimatpåverkan. Välkommen till en heldag om detta!

Business Region Göteborg har tillsammans med Göteborgs Stad, Johanneberg Science Park och Climate KiC haft en utlysning för att få fram innovationer som fokuserar på klimatsmarta köp, hållbara transporter, delad ekonomi och hållbar fritid. Innovationer som kan gynna både Göteborg, dess invånare och turister. Den 6 oktober, under Open Innovation Day, kommer de bästa innovationerna presenteras. Alla med målet att det ska vara lätt att konsumera rätt. Förutom presentation av idéerna blir det inspirationsföreläsningar från företag, forskare och politiker.

Göteborgs miljökommunalråd hälsar välkomna och Göteborgs miljödirektör bjuder in företagens innovationskraft för att bli ett stöd i att nå Göteborg världsunika klimatmål och strategier med konsumtionsperspektiv. Vi får lyssna på en professor som menar att klimatomställningen kräver helt nya angreppssätt, tekniker och konsumtionsmönster. Vi får ta del av hur sportbutiken Houdini jobbar för hållbar konsumtion.

Ur programmet:

• Alla hälsas välkomna och inledning -  Ulf Kamne, Göteborgs miljökommunalråd
• Göteborg, världens första stad med klimatmål och strategier med konsumtionsperspektiv. Då behövs företagens innovationskraft - Anna Ledin, miljödirektör, Göteborgs Stad
• Hållbarhetsdrivande innovation - John Holmberg, professor Chalmers
• Slita, men inte slänga. Sportbutiken där du kan hyra, laga och köpa begagnat - Hanna Lindblad, sälj- och exportansvarig, Houdini Sportswear
• Trendspaning inom hållbarhetstrender - Caroline Petersson, magasinet Camino

Alla presentationer sker på engelska.

Intresserad av hur utlysningen gick till? Läs mer här >

Huvudkategori
Aktivitetstyp

Tipsa en vän

Visa cookie-information