Rundabordssamtal: Hur skapar vi konstnärliga utvecklingsmiljöer?
26 augusti 2022, 14:30 - 17:00
Bananpiren, Greta (paviljong 2), Frihamnen, Göteborg

Rundabordssamtal: Hur skapar vi konstnärliga utvecklingsmiljöer?

Den 25-27 augusti är det åter dags för Frihamnsdagarna. I samband med detta tar vi ett grepp om kulturens roll i staden, dels i form av ett panelsamtal om tillåtande miljöer, dels genom ett rundabordssamtal om kultur som värdeskapare för platsutveckling där vi gärna ser att du deltar. Välkommen till Greta (paviljong 2) den 26 augusti!

13.00-14.00: Panelsamtal

Vi inleder eftermiddagen med ett panelsamtal lett av Johan ”Red Top” Larsson från Business Region Göteborg där politiker, kulturverksamheter, tjänstepersoner, fastighetsägare och akademi samtalar om hur vi på riktigt får till en tillåtande stad.  Det blir garanterat spännande – kom och lyssna! 

Läs mer här >>

 

14.30-17.00: Rundabordssamtal om kultur som värdeskapare vid platsutveckling

I anslutning till panelsamtalet arrangerar vi ett rundabordssamtal om kultur som värdeskapare för platsutveckling. Kulturens, konstens och kreativitetens betydelse för en attraktiv stad är tydlig och blir allt viktigare inom stadsutveckling – och för att staden ska kunna locka konstnärer och kulturverksamheter att flytta hit eller stanna kvar behövs lockande miljöer. Men det är mer regel än undantag att den priskänsliga kulturen trycks ut i periferin i växande städer. I bästa fall hittar vi en positiv rundgång – i värsta fall en negativ.

Så hur kan vi skapa konstnärliga utvecklingsmiljöer och hur kan vi skapa de förutsättningar som behövs? Vem formulerar problemet, hur ser styrkorna ut och hur kan vi bidra med lösningar och utvecklingskraft? Detta diskuteras i ett rundabordssamtal med representanter för kulturlivet, politiken, tjänstepersoner, akademi och fastighetsägare. Och med dig hoppas vi. Hur vill du att kulturen bidrar till stadens utveckling? Har du egna erfarenheter, goda som dåliga? Vad kan du göra för staden och vad önskar du att staden gör för dig? Ta chansen att dela med dig av dina tankar, funderingar och visioner och delta i rundabordssamtalet! Antalet platser runt borden är begränsat så se till att anmäla dig snarast.

Rundabordssamtalet leds av www.platskultur.se

Obs! Notera att du inte behöver anmäla dig om du vill lyssna på paneldebatten – anmälan avser bara om du vill sitta med vid något av borden och delta i det efterföljande rundabordssamtalet.

Ladda ner publikationen Tillåtande miljöer här >>

Anmäl dig till evenemanget

Vi är här för att hjälpa

Azadeh Kazemi
Projektledare
Arbetsområden: Innovation

Så tar du dig hit:

Cykel: Bananpiren ligger precis bredvid nya Hisingsbron. Det finns bevakad cykelparkering intill entrén till evenemangsområdet. 

Spårvagn: Hållplats Frihamnen. 800 meters promenad. OBS! Hållplatsen saknar tillgänglighetsanpassning. Så rullstolar kan inte ta sig upp från hållplatsen. 

Buss: Hållplats Frihamnsporten. 700 meters promenad.

Båt: Älvsnabben kommer att köras mellan Stenpiren och Bananpiren under evenemanget.

Du blir så bra på bild! Därför kan vi ta chansen att spela in och fota denna tillställning och sen publicera i våra kanaler. Vi kommer bara använda materialet i kommunikation kopplad till evenemanget. Säg till oss innan det börjar om du inte vill vara med.

Huvudkategori
Aktivitetstyp

Tipsa en vän