Så får du innovation att fungera på ditt företag

29 november 2021, 13:00
Gamlestadsvägen 4, 415 02 Göteborg
Kompetens+ bjuder in till föreläsning: Välkommen till en träff där du får inblick i hur innovation hänger ihop med att skapa en attraktiv arbetsplats. Fil. Dr. Leif Denti inspirerar och delar med sig av principer som får innovation att fungera på ditt företag. Du kommer även att få möjlighet att nätverka.

Det blir allt viktigare att kunna leda och stimulera innovation i organisationer. Men måste man heta Steve Jobs för att få det att hända? Fil. Dr Leif Denti vill svara ett rungande nej på den här frågan. Istället gäller det att lära sig en handfull värdefulla principer som får innovation att fungera.

Vad får jag med mig?

Under detta seminarie utforskar vi principerna för innovation och kreativitet och beskriver hur processerna kan hanteras effektivt.

Vi kommer att fokusera på fenomenet kreativitet och hur man hanterar innovation i organisationer. Du kommer även att få lyssna på Pernilla Blom – projektledare för Kompetens+ – om projektet och lärdomar kring kompetens och innovation. Här får du också möjlighet att dela dina erfarenheter med andra deltagare.

Agenda

13.00 – Välkomna
13.10 – Kreativitet och ledarskapets betydelse
14.15 – Innovation i organisationer
15.10 – Att våga ta in ny kompetens
15.30 – Mingel

Praktisk info och anmälan

När: 29 november 13.00-16.00
Var: YESBOX, Gamlestadsvägen 4 eller online. Ange i anmälan om du kommer delta via länk
Målgrupp: Små och medelstora företag och kompetensresurser i projektet Kompetens+

Om Kompetens +

Projektet Kompetens+ syftar till att öka innovationskraften i små och medelstora företag genom att bland annat matcha ihop dem med uppsagda personer, så kallade kompetensresurser. Under en begränsad period hjälper kompetensresurserna företagen att lösa olika frågeställningar. Förhoppningen är att matchningen ska hjälpa företagen att öka sin innovationskraft, att de får en skjuts i sitt innovationsarbete, att kompetens stannar i regionen och att vi kan bygga en modell att använda vid framtida kriser.

Om Leif Denti

Leif Denti forskar för närvarande på ledarskap, kreativitet och organisatorisk innovation vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet. Leif kommer att dela med sig av principer som förhoppningsvis kan få innovation att fungera på ditt företag. Innovation handlar om individen såväl som gruppen. Här finns det mycket man kan göra som ledare – små saker kan göra stor skillnad och innovation handlar inte bara om att uppfinna nya, banbrytande arbetsprocesser eller prylar.

Anmäl dig här
Aktivitetstyp

Tipsa en vän

Visa cookie-information