Välkommen till kostnadsfri workshop för att säkra rätt kompetens för ditt företag
21 februari 2023, 08:30 - 12:00
Business Region Göteborg, Östra Hamngatan 5, Göteborg
Säkra affären med rätt kompetens - kostnadsfri workshop för företag inom handel

Säkra affären med rätt kompetens - workshop för företag inom handel

Vet du vilken ny kunskap ditt företag måste utveckla eller anställa för att vara konkurrenskraftigt de närmaste åren? Vi välkomnar dig som leder ett företag inom handel.

Omvärldsbevakning och trendspaning är viktigt för att kunna kika runt hörnet och få koll på de krav framtiden ställer. Lika viktigt är det att arbeta strategiskt med sin kompetensförsörjning. Den snabba teknikutvecklingen och digitaliseringen gör att vi står inför nya sätt att arbeta. 

 

Denna utveckling ställer krav på ny kompetens och kräver mycket av ledarskapet och organisationen. Därför har vi tagit fram en workshop där du får bekanta dig med ARUBA. Det är en enkel modell för att Attrahera, Rekrytera, Utveckla, Behålla och Avveckla kompetens.

 

Vid detta tillfälle riktar vi oss specifikt till företag inom handel.

 

Under workshopen kommer vi bland annat: 

• Reflektera över omvärldsfaktorer som påverkar din affär och kommande kompetensbehov

• Gå igenom ARUBA-modellen

• Genomföra självskattning enligt ARUBA-modellen och utbyta erfarenheter

• Prioritera vad ditt företag vill jobba vidare med

Efter workshopen ingår 2 timmars rådgivning per företag med en konsult för uppföljning för att se hur du kan jobba vidare med detta i ditt företag.

 

För att kunna tillgodogöra dig workshopen ska du ha en ledarroll och arbeta med kompetensförsörjningsfrågor på ert företag inom handel. 


Datum: Tisdag 21 februari

Tid: Klockan 08:30–12.00

Plats: Business Region Göteborg, Östra Hamngatan 5, Göteborg

Pris: Kostnadsfritt

Workshopledare: Anna-Lena Johansson, verksamhetsstrateg kompetensförsörjning och regionalt samarbete, Business Region Göteborg.

Kontakt: Maria Lindström maria.lindstrom@businessregion.se


Workshopen vänder sig till företag med 5-250 anställda  inom handel i Göteborgsregionens kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Delta gärna två personer från varje företag för bästa resultat.


Den här workshopen är en del av Göteborgsregionens Kompetensnav och finansieras av Västra Götalandsregionen, Europeiska regionala utvecklingsfonden och Business Region Göteborg.

Anmäl dig till evenemanget

Vi är här för att hjälpa

Maria Lindström
Näringslivsutvecklare
Arbetsområden: Affärsutveckling Kompetensförsörjning Hållbarhet

Talare

Anna-Lena Johansson, verksamhetsstrateg kompetensförsörjning och regionalt samarbete, Business Region Göteborg.

För att värna miljön strävar vi efter att anordna våra evenemang i lokaler som är lätta att nå med cykel, till fots eller med kollektivtrafik. Närmsta hållplats för detta evenemang är Lilla Bommen. Vi erbjuder också ofta digitalt deltagande i våra arrangemang, när så är möjligt och lämpligt, dock inte vid detta event. Mer om Business Region Göteborgs hållbarhetsarbete kan du läsa här .

Du blir så bra på bild! Därför kan vi ta chansen att spela in och fota denna tillställning och sen publicera i våra kanaler. Vi kommer bara använda materialet i kommunikation kopplad till evenemanget. Säg till oss innan det börjar om du inte vill vara med.

Tipsa en vän