Workshoppar: Bidra till en mer hållbar matkonsumtion

1 december 2021, 09:00
Östra Hamngatan 5, 411 10 Göteborg, Sverige
Vill du bidra till en mer hållbar konsumtion av livsmedel? Då har du chansen att göra det i två halvdagars workshoppar den 1 och 14 december hos oss på Business Region Göteborg tillsammans med innovationsbolaget Realize AB.

I rika länder som Sverige är potentialen större att minska utsläppen genom att ändra kosten. En sammanställning av många studier på området visade att det är möjligt att minska växthusgasutsläppen från kosten med 50 procent genom att minska mängden animaliska livsmedel i västerländska koster. Att äta och dricka mindre av sådant som inte tillför så mycket värdefull näring såsom alkohol, läsk och godis kan också minska utsläppen.

Utifrån detta kommer vi under våra workshoppar arbeta med två övergripande frågor:Hur kan vi säkerställa att konsumenterna har relevant kunskap/information och blir medvetna om vilka vinster hållbar konsumtion ger dem själva?Hur kan vi få våra livsmedelsbutiker att agera på ”rätt sätt”, det vill säga erbjuda ett hållbart alternativ och inspirera till köp av detta?Workshopparna har fokus på slutet av livsmedelskedjan, med andra ord hur vi planerar våra inköp och hur vi får hjälp att välja i butiken.Vi söker både efter dig som har ett allmänt intresse för mat och hållbar konsumtion men även dig som redan idag är involverad i livsmedelskedjan - det kan vara som producent, butik, marknadsförare eller kanske som startup med en helt ny och fräsch idé om hur framtidens butik och livsmedelsförsörjning bör se ut.Tiden mellan workshopparna är tänkt att använda för att testa och validera våra idéer och förslag. Slutresultatet bör vara både en prototyp som visar på hur lösningen praktiskt och konkret kan fungera men även en version 1.0 vad gäller hur affärsmodellen kan se ut. Ni kommer att ha möjlighet att arbeta vidare med underlaget, även då med stöd från kvalificerade process- och projektledare.Vi bjuder på fika och vegetarisk lunch båda halvdagarna.Varmt välkomna!När: 1 december och 14 december klockan 9.00 – 13.00.Var: Business Region Göteborg, Östra Hamngatan 5Anmälan: Senast 30 november klockan 12.00.Frågor och mer info kontakta: azadeh.kazemi@businessregion.seVi jobbar för ett så säkert event som möjligt och följer därför rådande restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Lämna återbud om du känner minsta symtom och tvätta händerna.För att minska utsläppen ber vi dig att cykla, promenera eller åka kollektivt till oss – närmsta hållplatser är Brunnsparken och Lilla Bommen.

Anmäl dig till evenemanget

Anmälan är stängd
Huvudkategori

Tipsa en vän

Visa cookie-information