Göteborg fyller 400 år

Business Region Göteborg driver två jubileumssatsningar - Saltet på Ringön och Yesbox. Här nedan kan du läsa om dessa två fantastiska och innovativa projekt och vad de har bidragit med till vår fina stad. 

Här kan du även ta del av annat som vi gör för att uppmärksamma innovationsmotorn Göteborg som fyller 400 år.  

Människor lyssnar på musik under Öfesten på Ringön samt en närbild på skylt för Yesbox

Jubileumsprojekt och andra sätt vi firar på

 

YESBOX

Är en del av jubileumssatsningen "Det entreprenöriella Göteborg". YESBOX är en hubb och mötesplats där idéer, kunskaper och människor korsas och utvecklar nya innovativa lösningar under ett och samma tak. 

Läs: Yesbox firar med ökat tryck i verksamheten och ny, läcker atmosfär.

Till YESBOX
YESBOX - Home of Entrepreneurs
Personer på Öfesten på Ringön

Saltet på Ringön

Saltet är en jubileumssatsning som projektleds av Business Region Göteborg och bidrar till Göteborgs 400-årsjubileum. Organisationen arbetar för att Ringön skall få utvecklas till en mix av småskalig industri och olika kreativa verksamheter. En plats som lever både på dagen och på kvällen och som fler får uppleva.

Läs: Några röster om varför Saltets arbete på Ringön är så viktigt för stadens utveckling.

Till Saltet

Vi firar 2021-2023

Här samlas och uppmärksammas aktiviteter som genomförs av olika jubileumsaktörer under hela året. Det stora jubileumsprogrammet då göteborgare och besökare från hela världen kan fira tillsammans planeras till 2023.

Till 400-årsjubileumsidan
En bild med människor på uteservering samt en bild med hav och en fyr i bakgrunden.jpg

Magasin Göteborg fyller 10 och firar Göteborg 400!

Vi är stolta och glada att presentera den tionde upplagan av Magasin Göteborg. Tidningen som är full av berättelser om människor, företag och upplevelser i Göteborg

Startbild magasin göteborg med Lydia Sandgren

Årets tidning har temat "Tänk om - nya utmaningar, nya möjligheter" och handlar om allt från utomjordiska framgångar till hur den svenska musikexporten tog fart med start i Göteborg. Vi möter årets Augustvinnare, Lydia Sandgren, Cellinks grundare och Vd, Erik Gatenholm, hjärnan bakom Spotify, Ludvig Strigeus och många fler. Sist men inte minst, för att kunna bjuda in världen till firandet finns magasinet i år dessutom på engelska.

Här kan du läsa alla nummer av Magasin Göteborg
Sjömanshustrun Göteborg

Här bjuder vi på 16 exempel som ger dig som göteborgare anledning att sträcka på dig lite extra detta jubileumsår 2021. Som en röd tråd genom allt går innovation, hållbarhet och samverkan – ord som med säkerhet kommer att hålla oss i täten även framöver. Läs listan från 1 till 15 och få anledning att leta upp 16 eller börja på 16 och njut av de andra punkterna på hög höjd med något gott i glaset.

16 anledningar att vara en stolt Göteborgare

Hör av dig om du har några frågor

Marie Gumabon
Kommunikationschef
Arbetsområden: Kommunikation Marknadsföring Press