Branschikon ICT

ICT

Det händer mycket, det går fort och tillväxten är stark inom informations- och kommunikationsteknologi, ICT. Göteborgsregionen är ett viktigt nav med spetskompetens inom områden som telematik, digital visualisering och artificiell intelligens.

Så kan vi hjälpa dig

Till oss vänder du dig för att få information om hur branscherna ser ut i regionen.

Vi öppnar dörrar för dig som vill vara en del av en spännande utveckling. Kontakta oss för mer information om vad som händer i branschen, samverkans- och utvecklingsprojekt samt möjligheter för investering och etablering i Göteborgsregionen. 

Hus speglar sig i glasfasaden ute på Lindholmen med bil i förgrunden
Öppet kontorslandskap med tmedarbetare vid skrivborden

Fakta om ICT-branschen

ICT, informations- och kommunikationsteknologi, är en av Västsveriges starkaste tillväxtbranscher med drygt 5 300 företag och cirka 26 500 specialister

Här finns ledande företag som EricssonHCLSaabTelia Sonera och Ruag Space. Tillsammans bygger de starka kluster med hög kompetensnivå och entreprenörsanda, som i sin tur leder till nya startups och tillväxtmöjligheter. Vi förser dig med branschkunskap och kontakter - hör gärna av dig till oss!

Förjupad branschfakta
Exteriör av köpcentrum med människor

Vill du etablera ditt företag här?

Funderar du på att etablera dig i Göteborgsregionen? Vi kan bistå med hjälp kring lediga lokaler, investeringshjälp, branschkontakter etc - det vi kallar All Inclusive Etableringstjänst.

All inclusive etableringstjänst.
Minglande människor i seminarie paus

Nätverk och mötesplatser

Söker du nya företagskontakter? Vill du hitta nya samarbetspartners, inspirera eller bli inspirerad av andra? Eller är du nyfiken på mötesplatser där aktörer från forskning, näringsliv och det offentliga möts?  

Vi listar nätverk och mötesplatser åt dig här
Chalmers entre

Miljöer för innovation

Här finns två universitet som bedriver kvalitativ forskning och utbildning, flera stora industriföretag samt nära samverkan mellan näringsliv, akademi och det offentliga. Här finns också närvaron av stora branscher med behov av nya it-lösningar, som fordonsindustri, logistiksektorn och life science. 

Genom tre science parks, där Lindholmen Science park är den största, bedrivs tvärvetenskapligt och branschöverskridande samarbete. Här finns även flera inkubatorer, som Chalmers Ventures och Sahlgrenska Science park.

Kollage av testbäddsmiljöer

Testbäddar

En testbädd är fysiska eller virtuella miljöer där företag, akademi och andra aktörer kan samverka vid utveckling, test och införande av nya produkter, tjänster eller organisatoriska lösningar. Göteborgsregionen har flest antal testbäddar i landet och i många av dem är samverkan en nyckel. Här kan du hitta mer information om vilka de är, vem som kan vara med och hur man kommer i kontakt med ansvariga.  

Hitta och läs mer om regionens testbäddar inom branschen
Kent Jellmund Etableringsrådgivare ICT

Vår expert om branschen

”Den pågående digitala transformationen innebär spännande möjligheter inom våra etablerade styrkeområden. Men det finns också framväxande områden att etablera sig inom, som EdTech, ioT, säkerhet och AI.” 

Kent Jellmund, områdesansvarig ICT på Business Region Göteborg

Engineers
EVENEMANG

Advanced Engineering 2023

19 april 2023, 00:00
Läs mer och anmäl dig här

Kontakta oss gärna

Kent Jellmund
Etableringsrådgivare
Arbetsområden: ICT Etablering och investering
Hannes Lindkvist
Projektledare
Arbetsområden: ICT Logistik Rymd