Branschikon Life science

Life Science

Life science är en av Göteborgsregionen mest snabbväxande branscher – tack vare väl fungerande samarbeten mellan sjukvård, akademi, staden och näringslivet. Här finns forskning i världsklass och ett gynnsamt läge – inte minst för kliniska prövningar. 

Göteborgs styrkor inom Life Science

Life Science branschen i Göteborgsregionen har fantastiska utvecklingsmöjligheter, här är några av anledningarna:

Tre personer, en kvinna och två män, sitter och lyssnar i en sal på Chalmers

Kompetens

Här finns både expertkunskap och tillgång på nätverk. Regionens befolkning är mer högutbildad än genomsnittet i Sverige, delvis på grund av våra framstående universitet och att våra företag attraherar kompetens att bo, arbeta och studera här. Här finns även satsningar för att attrahera talang till regionen och hjälpa till när de väl kommit hit.

Styrka kompetens
Två personer sitter runt ett bord i kontorsmiljö.

Samverkan

Samverkan är en av byggstenarna bakom regionens framgång. Genom att samverka kan framtidens innovativa lösningar bli verklighet och vi välkomnar alla som vill delta. Den modell för samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlighet som vi har utvecklat är väl beprövad och framgångsrik.

Styrka samverkan
Två människor i ett utvecklingscenter

Innovation

Göteborg är sedan ett par år tillbaka Sveriges innovationsmotor. En av Europas forskningstätaste regioner och med störst andel investeringar i forskning och utveckling inom privatsektor i Sverige. Dessutom finns här närmare 60 testbäddar, utvecklingsmiljöer där framtidens löskningar kan testas idag.

Styrka innovation

Våra erbjudanden

Här har vi samlat våra erbjudanden till dig som vill starta, utveckla eller etablera företag inom Life Science branschen.

Bild
Ikon jordglob med kartnål på Göteborg

All inclusive etableringsservice

Vill du etablera verksamhet i Göteborgsregionen? Kontakta vår expert Iris Öhrn, hon hjälper till, kostnadsfritt och med full sekretess.

Ta del av våra etableringstjänster
Bild
ikon i blått som föreställer ett hus

Mark och lokaler

Letar du efter en lokal? Vi har samlat en lista på sökbara databaser där det samlade utbudet av lediga lokaler finns tillgängligt. Här finns också alla kontaktdata. Sök i databaserna eller ta direkt kontakt med fastighetsägaren.

Mark & lokaler
Bild
ikon_life scinece

Sahlgrenska Science Park

Är ditt företag verksamt inom bioteknik, medicinteknik eller läkemedel? Sahlgrenska Science Park ger såväl nya bolag och projekt som etablerade aktörer inom life science rätt förutsättningar att växa och utveckla innovationer.

Läs mer om Sahlgrenska Science Park
Bild
röd ikon som föreställer en uppfälld dator

Life Science databas

Letar du efter en partner inom Life science? Besök databasen som samlat alla företag och organisationer inom branschen i Göteborgsregionen. (på engelska)

Life science databas
Bild
test

Nätverk och mötesplatser

Vill du hitta ett nätverk som passar dig och ditt företag? Ett nätverk där du kan hitta intressanta företagskontakter eller samarbetspartners eller bara tillfälle att bli inspirerad. Då är vår databas med regionens tillgängliga nätverk ett bra första steg.

Nätverk och mötesplatser
Bild
blå ikon som föreställer ett träd

Hållbarhetshjulet

Är du som företagare fundersam hur du kan arbeta mer strategiskt med hållbarhet för att på så sätt öka affärsnyttan? Håll då utkik efter vår workshopserie Hållbarhetshjulet.

Hållbarhetshjulet
Bild
Grön ikon jordglob med pilar som ska symbolisera internationell handel

Följ med oss ut i världen

Ibland erbjuds möjligheten för företag att följa med oss på mässor runt om i världen fysiskt eller digitalt. Prenumerera på vårt "Life Science investment calendar" där kommande internationella events listas så får du veta mer. Länken leder till en lista på alla nyhetsbrev vi erbjuder. I boxen nedanför kan du direkt fylla i din e-post för att prenumerera på eventkalendern för Life science branschen.

Lista på alla nyhetsbrev
Iris Öhrn mot bakgrund av en suddig stenvägg
Träffa Iris Öhrn

Behöver du hjälp med rådgivning som rör partnerskaps- investerings- och etableringsmöjligheter inom Life science branschen i Göteborgsregionen så har du kommit rätt. Iris har lång erfarenhet och hjälper dig effektivt och med full sekretess.

Life science

Branschfakta Life science

Life science branschen är en av vår regions mest snabbväxande branscher

Här finns bland annat Skandinaviens största universitetssjukhus, ledande globala företag och nära samverkan mellan akademi, näringsliv och offentliga organisationer. Läs bland annat mer om våra framgångsområden och de utvecklingsmiljöer som erbjuds i regionen.

Allt om branschen

Miljö för innovation

I Göteborg finns goda möjligheter till innovation

Här finns två universitet, stora globala företag, starka samverkande branscher, tre science parks och flera inkubatorer. Dessutom ett flertal testbäddar som är fysiska eller virtuella miljöer där nya produkter och tjänster från olika branscher kan utvecklas och testas.

Testbäddar - utvecklingsmiljöer för framtiden
Göteborg Lindholmen kaj

Kontakta oss

Iris Öhrn
Etableringsrådgivare
Arbetsområden: Life Science Etablering
Kent Jellmund
Etableringsrådgivare
Arbetsområden: ICT Etablering och investering