Marknadsför Göteborg - tillsammans!

Vi har mycket att vara stolta över och mycket att visa upp i Göteborgsregionen. Vi är Sveriges innovations- och tillväxtmotor och vi är mitt uppe i ett enormt utvecklingssprång. Vi har tusentals företag, stora som små som varje dag gör fantastiska insatser för Göteborg. Att berätta om det enskilt är bra men att berätta om det tillsammans ger en helt annan kraft. Här berättar vi mer. Marknadsför Göteborg tillsammans med oss!

fyra personer fikar ståendes och samtalar och skrattar
Välkommen till vårt kontor

Varumärket Business Region Göteborg

Vårt varumärke sedan drygt 20 år och avsändare i all lokal, regional och nationell kommunikation.

Med den här avsändaren marknadsför vi vad vi gör, vad vi har för erbjudanden, vår kunskap och våra kontakter utifrån hela vår verksamhet.

Destinationen Gothenburg

Vi skiljer på nationell och internationell marknadsföring när det kommer till avsändare

I all internationell marknadsföring är alltid destinationsvarumärket Gothenburg huvudavsändare. Göteborg som en näringslivsdestination, den bästa platsen för företag och talang att etablera sig på. 

Flygfoto med Sjömanshustrun i förgrunden och inloppet till Göteborgs Hamn med Älvsborgsbron i bakgrunden

Hur lyfter vi Göteborg?

Alla tänker olika saker när de tänker på Göteborg. Vårt mål är att stärka varumärket och ge människor internationellt, nationellt och lokalt en känsla av vad Göteborg är. Vi har därför några begrepp som vi jobbar utifrån för att lyfta vår region.

En ikon i blått som föreställer en glödlampa

Innovation

Vi är Sveriges innovationsmotor eller "Innovation Powerhouse" som vi använder internationellt. Hur vet vi det? Bland annat genom att vi är en av de forskningstätaste regionerna i Europa men även tack vare att en tredjedel av Sveriges totala FoU-investeringar i privat sektor görs i Göteborgsregionen. 

Mer om Sveriges innovationsmotor
ikon med tre personer och ett halvt kugghjul

Samverkan

Är det något vi är grymma på i Göteborg så är det att samarbeta. Vår modell för samverkan mellan näringsliv, akademi och offentliga organisationer är väl testad och har visat sig väldigt framgångsrik - och genererar stort intresse bland de som besöker vår region för att lära mer om hur vi jobbar.

Hur vi samverkar i Göteborg
blå ikon som föreställer ett träd

Hållbarhet

Det är dags att rädda vår planet! Vi vill dra vårt strå till stacken och göra det vi kan. Vi har många spännande satsningar på gång som alla ska bidra till att vi blir mer hållbara, socialt, ekonomiskt såväl som ekologiskt. Är du intresserad så är det bara att hänga med.

Mer om hur vi jobbar med hållbarhet
blå ikon som föreställer konjunkturutveckling

Möjligheter & utmaningar

Berättelsen om Göteborg handlar om läget, om den fantastiska utveckling som kunskapsintensiv industri haft i regionen, om våra många starka branscher. Men vi drivs även av utmaningar, till exempel klimatutmaningen och hur vi ska säkra kompetensförsörjningen framåt. Löser vi dessa finns det inget som kan stoppa oss!

Möjligheter & utmaningar för Göteborg

I vilka kanaler lyfter vi Göteborg?

Just nu befinner du dig i vårt kommunikationsnav. Härifrån utgår all extern kommunikation och sprids vidare via sociala kanaler. Följ oss på din favoritplattform för att inte missa spännande information från Göteborg.

Blå LinkedIn ikon m vitt text

LinkedIn

Här erbjuder vi nyheter och berättelser bjuder på all den kunskap som finns hos oss. Vi har två konton; Business Region Göteborg och Invest in Gothenburg. Internationellt marknadsför vi även Göteborgs styrkor och möjligheter som etableringsort. 

blå ikon med vitt f för facebook

Facebook

Här delar vi goda nyheter och lyfter spännande personer och företag från Göteborgs näringsliv. Även här erbjuder vi ett konto på svenska; Business Region Göteborg och ett internationellt; Invest in Gothenburg

Röd orange instagram ikon

Instagram

Här träffar du spännande profiler från Göteborg, företagare och experter men även intressanta fakta och statistik. Även här har vi olika konton för svensk och internationell målgrupp; Business Region Göteborg och Invest in Gothenburg

Vi har tusentals företag, stora som små som varje dag gör fantastiska insatser för Göteborg. Att berätta om det enskilt är bra men att berätta om det tillsammans ger en helt annan kraft.
Marie Gumabon, Kommunikationschef

Kommunicera Göteborg

Då finns det lite olika verktyg du kan använda dig av. Till exempel finns det fina filmer att använda sig av, se mer nedan och hashtags som vi rekommenderar.

Filmmaterial

Vi har tagit fram enkla visuella filmer som berättar varför man som företag ska investera eller etablera sig i Göteborg. Eller varför man som internationell talang bör ha just Göteborg i åtanke när man planerar sitt nästa steg i livet. Vill du också vara med och berätta för världen att Göteborg är det självklara valet? Använd filmerna! Kontakta oss så hjälper vi till!

Marknadsföringsprodukter från Göteborg

Välkommen att dela intressanta artiklar från Magasin Göteborg eller poddinslag från Business Göteborg. Kontakta oss om du behöver hjälp!

Magasin Göteborg

Magasin Göteborg

Maj är en högtidsmånad, då släpps Magasin Göteborg!

En del av berättelsen om Göteborg - en tidning full med inspirerande personer och berättelser om idéer, initiativ och samarbeten som bidrar till Göteborgs framgång

Alla nummer av Magasin Göteborg

Business Göteborg

Det går även bra att lyssna på näringslivet i Göteborg via vår podcast

I vår podcast fördjupar vi oss i Göteborgs näringsliv. Vad gör vi bra och vad kan vi göra bättre? Vi träffar startups, småföretagare och framgångsrika föregångare. Emanuel Karlsten leder samtalet. 

Lyssna på podden hos Spotify
hexagon som mikrofon med Business Göteborg skrivet i

Tagga Göteborg

Hjälp till att sprida ordet

När vi kommunicerar Göteborg i sociala medier använder vi oss av två hashtags, #Göteborg och #Gothenburg. Det ger flera fördelar som ökad synlighet och sökbarhet. Ju fler som använder hashtagsen desto bättre! Så nästa gång ni gör inlägg i era kanaler - tagga Göteborg!

blå hexagon med #göteborg samt hexagon med bild med människor på ett berg i Göteborg i solnedgång

Vad gör andra?

Det finns fler aktörer som har i uppdrag att marknadsföra Göteborg. Vårt systerbolag Göteborg&Co driver "Lyft Göteborg med kommunikation" - med fokus på Göteborg som besöksdestination där de uppmuntrar företag, organisationer och individer att kommunicera och bli en del av varumärket Göteborg. 

Mer om detta hittar du hos Göteborg&Co

Berättelsen om Göteborg

Vi är så stolta över vår växande stad och med hjälp av olika berättelser från staden vill vi sprida denna stolthet till alla som har Göteborg i sitt hjärta. Med berättelsen om Göteborg vill vi berätta om utvecklingssprånget vi är mitt i och visa upp den dragningskraft vår stad och region har. 

Mest lästa nyheterna 2022
Berättelsen om Göteborg
Huvudbild Hans Oscarsson Geely
Berättelsen om Göteborg

Kontakta oss gärna

Marie Gumabon
Kommunikationschef
Arbetsområden: Kommunikation Marknadsföring Press
Christian Borg
Presschef
Arbetsområden: Press PR