Välkommen in till oss!

Roligt att du uppmärksammat att Göteborg går som tåget! Om du vill veta mer om hur och varför har du kommit helt rätt. Här finns fakta och berättelser om Göteborg – bäst på test, bäst på tillväxt och bäst på forskning och utveckling!

Topbild kampanj

Göteborg är bäst på test

Att våga testa nya lösningar och idéer är förutsättning för framgång. I Göteborg har vi tagit fasta på det, ordentligt. Vi testar nya lösningar tillsammans, i labb, mitt i stan, i byggnader, i trafiken, vi testar produkter, tekniker, tjänster och arbetssätt. Resultatet, nya smarta lösningar, varje dag. Läs mer nedan om några exempel som bidrar till påståendet ”Göteborg är bäst på test”.

Därför är Göteborg bäst på test

Göteborg är bäst på tillväxt

Göteborg är sedan 10 år den region i Sverige som har starkast tillväxt av jobb och ekonomi. Vår region visar den starkaste tillväxten både vad gäller arbetstillfällen och ekonomi. Vi på Business Region Göteborg publicerar mängder med fakta i form av rapporter, publikationer och digitala resurser. Nedan lyfter vi fram några exempel på den starka tillväxten och utvecklingen i regionen. 

Därför är Göteborg bäst på tillväxt

Göteborg bäst på forskning och utveckling

Företagen i Göteborg lägger mest pengar i Sverige på forskning och utveckling, hela 33 % av totalen! Det är mer än någon annan region i Sverige. Det finns mycket att visa upp inom forskning och utveckling, inte minst inom hållbarhet. Nedan bjuder vi på några exempel.

Därför är Göteborg bäst på FoU

Kollegor läser Magasin Göteborg i soffan på kontoret

Magasin Göteborg

Berättelser om människor, företag och upplevelser

Om du just nu sitter på tåget så kan du i stolsfickan framför dig hitta senaste numret av Magasin Göteborg fylld med intressanta berättelser. Vill du ta del av tidningen på engelska eller titta igenom gamla nummer så finns alla nummer även att läsa digitalt:

Digitala Magasin Göteborg

Business Göteborg

I vår podcast fördjupar vi oss i Göteborgsregionens näringsliv.

Hur går det för Göteborg? Vad gör vi bra och vad kan vi göra bättre? I podden träffar vi startups, småföretagare och framgångsrika föregångare. Emanuel Karlsten leder samtalen och i varje avsnitt finns en sakkunnig från Business Region Göteborg.

Lyssna på Business Göteborg
hexagon som mikrofon med Business Göteborg skrivet i

Fakta och statistik

Här kan du ta del uppdaterad statistik från Göteborgsregionen

Kontakta oss om du vill veta mer

Marie Gumabon
Kommunikationschef
Arbetsområden: Kommunikation Marknadsföring Press