Tagga #Göteborg

Göteborg är en stad väl värd att berätta om. Alla kommunicerar och porträtterar vi staden på olika sätt, i olika kanaler. Men det finns en sak vi kan göra gemensamt för att öka synligheten - tagga #Göteborg! Allt du behöver göra är att inkludera #Göteborg som hashtag i dina inlägg i sociala medier. 

Bild på vy av Göteborg och texten Tagga Göteborg

Publicerar du innehåll i sociala medier ibland?

Bra! Då kan du vara med och sprida budskapet om vår fina stad och sätta den på kartan för Sverige och omvärlden. Det vinner vi alla på! Går det bra för Göteborg ökar det chanserna att det går bra för er verksamhet. Till exempel genom att staden attraherar mer kompetens och kapital. 

Nästa gång du gör ett inlägg i dina kanaler så inkludera en hashtag, nämligen #Göteborg, #Gothenburg och, om du skriver om tech, #GbgTech.

Vi hjälper även människor att hitta innehåll kring och från Göteborg. Hashtags är perfekt för att öka synligheten och sökbarheten. 

Ju fler som använder den desto bättre spridning får vi alla. Glöm inte att tagga #Göteborg!

Frågor och svar

Vad är en tagg?

En tagg, eller hashtag i detta fall, är ett sätt att märka upp innehåll i bland annat sociala medier så det blir enklare att söka på och kategorisera. 

Varför ska jag tagga Göteborg? 

Först och främst för att lyfta fram och marknadsföra staden vi verkar i. Det skapar stolthet, synlighet och sökbarhet. Ju bättre det går för Göteborg - desto bättre kommer det också vara för er verksamhet. Till exempel att mer kompetens och kapital kommer söka sig hit. Era inlägg kommer också synas ihop med denna hashtag och även få bättre spridning. 

När och hur ska jag tagga?

Tagga alla inlägg ni gör i sociala medier som på något sätt berör staden. Det kan vara i princip vad som helst. Taggen #Göteborg, eller #Gothenburg, kan alltid vara med!

Inspiration #Göteborg

Vi har mycket att vara stolta över i Göteborgsregionen. Här är ett urval vad vi kommunicerar kring.

Göteborg tredje långgatan_folk och uteservering

Marknadsför Göteborg

Så här lyfter vi Göteborg tillsammans. 

Läs mer
Älvsborgsbron hamninlopp

Berättelsen om Göteborg

Så här visar vi på den dragningskraft Göteborg har. 

Läs mer
liten omslagsbild podd Business Göteborg

Podden Business Göteborg

Här fördjupar vi oss i regionens näringsliv. 

Läs mer
Kollage på olika bilder av och från Göteborg
Kontakta mig om du undrar över något!
Emil Bredmar
Ansvarig digital marknadsföring
Arbetsområden: Marknadsföring Digitala medier Sociala medier