För ditt Göteborg

Coronakrisen drabbar hotell, restauranger, kulturinstitutioner, kaféer och butiker hårt. I jul använder vi rubriken För ditt Göteborg som ett sätt att lyfta tips och erbjudanden från lokala verksamheter – så att du lätt hittar julklappar som värmer lite extra.

För_ditt_Göteborg

#FördittGöteborg

Med skärpta coronarestriktioner och med ett resande som i praktiken har upphört så drabbas lokal handel, restauranger och besöksnäringens många aktörer hårt. Konceptet ”För ditt Göteborg” är ett sätt att visa hur gemene man kan hjälpa sina lokala butiker, kaféer, kulturutövare, krogar osv. Göteborgs butiker och shoppingcentrum följer självklart myndigheternas rekommendationer och riktlinjer, men har utöver det också tagit fram covid-anpassade alternativt för trygg och säker shopping, några av dessa hittar du på goteborg.com

Som näringsidkare i Göteborgsregionen kan du lyfta fram covid-anpassade erbjudanden genom att tagga inlägg i Instagram och Facebook med #fördittgöteborg. Tillsammans skapar vi då ett flöde med erbjudanden som är anpassade efter gällande restriktioner och gör det tillgängligt för fler. Du som kund, med ett hjärta som klappar lite extra för dina lokala handlare, kan följa hashtaggen #fördittgöteborg i respektive kanal eller se flödet på goteborg.com där alla inlägg märkta med hashtaggen dyker upp. På så sätt kan vi tillsammans se till att lyfta varandra lokalt och för kunderna blir det lättare att hitta till och stödja sina favoritbutiker och restauranger, även om det just nu kan vara svårt att besöka dem.

Snabbkurs i e-handel ska hjälpa företag bli bättre på den digitala arenan och rädda julhandeln

Pandemin har satt många företagare och handlare på prov och de senaste restriktionerna från Folkhälsomyndigheten innebär en rejäl utmaning för de som har hoppats på julhandeln. Många saknar kunskap kring digital försäljning så därför har Business Region Göteborg och flera av kommunerna i Göteborgsregionen, skapat en kostnadsfri workshop i e-handel och marknadsföring i sociala medier, för de lokala företagarna.

Under en ca 2 timmars digital workshop får man en inblick i hur e-handel fungerar och hur man skapar sin egen digitala annonskampanj på sociala medier:

  • Så enkelt bygger du en nätbutik i Facebook
  • Kom igång och skapa enkla digitala kampanjer
  • Så gör du digitala annonser i Facebook och Instagram

Anmäl dig till någon av workshoparna nedan:

Därför är näringslivet viktigt!

Den privata sektorn står för 70% av sysselsättningen i Göteborgsregionen. Ett starkt näringsliv påverkar köpkraften vilket innebär fler kunder till butiker, caféer och den lokala frisören. Det i sin tur genererar mer skattepengar som finansierar skola, vård och omsorg. Allt hänger ihop. Varje företag och varje jobb är viktigt - de behövs för Göteborg och göteborgarna.

För ditt Göteborg

För ditt Göteborg är ett koncept skapat av Göteborg & Co i samarbete med Business Region Göteborg. Syftet med konceptet är att stötta det lokala näringslivet så att de kan bidra till ett attraktivt och välkomnande Göteborg även fortsättningsvis.


 

fordittgbgsvartlogga.png
Visa cookie-information