En språngbräda mot internationella affärer

Vill du utveckla dina affärer på den internationella marknaden? Det finns många möjligheter – vi bidrar med kunskap, kontakter och nätverk som hjälper dig att ta första steget mot framgångsrika internationella affärer.

Människor i konferensrum med gestikulerande kvinna i centrum

Har du ett bra lokalt affärsnätverk, men saknar ett internationellt? Redo för att göra internationella affärer? Vi har företags- och myndighetskontakter världen över och hjälper dig gärna att ta första steget ut på exportmarknaden. Tveka inte att kontakta våra experter på den internationella marknaden om du har frågor och funderingar. 

Affärer i Europa

Funderar du på att ta steget ut på den europeiska marknaden? Enterprise Europe Network hjälper företag att växa på en internationell marknad. Genom vårt affärsnätverk kommer du i kontakt med samarbetspartners eller nya underleverantörer runt om hela världen, får information och rådgivning om bland annat EU-regler, finansiering, import och export. 

Vi ger även råd hur ni kan förstärka er innovationsförmåga – kostnadsfritt! 
Läs mer om Enterprise Europe Network här

Direktkontakt med Bryssel 

För att synliggöra Göteborgsregionens näringsliv finns vi också på plats i Bryssel genom Göteborgs Stads kontor i Bryssel. Genom att vara mitt i händelsernas centrum ökar vi Göteborgsregionens synlighet och därmed din och vår möjlighet att vara med och påverka den europeiska marknaden. Målet är att Göteborgsregionens näringsliv ska inkluderas i strategiska utvecklingsprojekt inom EU på områden som exempelvis innovation, klusterutveckling, entreprenörskap och reindustrialisering. Läs mer stadens verksamhet i Bryssel  

Gröna systemlösningar redo för export 

Green Gothenburg / Smart City Sweden marknadsför regionens främsta områden inom gröna systemlösningar och miljöteknik. Om du som företag i Västra Götaland känner dig redo att börja exportera gröna lösningar, så är det Green Gothenburg du ska kontakta. 

Green Gothenburg förser dig med kunskap, vägledning och kontakter för potentiella exportmarknader där investeringar görs för att minska miljö- och klimatpåverkan. Vi kan förmedla en första relevant kontakt för export mellan internationella eller nationella kunder och Göteborgsföretag. 

Vi skräddarsyr studiebesök för utländska delegationer inom våra fokusområden: avfallshantering, fossilfria transporter, hållbar stadsutveckling och förnybar energi eller energieffektivisering. Vi matchar samtidigt ihop olika internationella städer/regioner med regionens lokala företag. Vill du se hur vi marknadsför Göteborgsregionens gröna systemlösningar gentemot utländska intressenter? Gå in på www.greengothenburg.se. Här ser du också exempel på våra studieturer.  

Bakom Green Gothenburg står flera kommunala bolag: Göteborg Energi, Renova, Förvaltnings AB Framtiden, Gatubolaget och Älvstranden Utveckling AB. Verksamheten drivs av Business Region Göteborg.

Transnationella samarbeten för hållbar tillväxt

Städer och regioner förhålla sig till utveckling och innovation som sker internationellt, men samtidigt behålla och stärka lokala samarbeten. För att vara globalt konkurrenskraftiga och skapa förutsättningar för regionens företag att agera på en global marknad samverkar vi i ett antal olika transnationella samarbeten.
Läs mer här

Kontakta oss gärna

Linda Emilsson
Gruppchef EEN och Green Gothenburg
Arbetsområden: EU program Studiebesök Internationalisering
Maria Strömberg
Avdelningschef
Arbetsområden: Klusterutveckling Innovation Miljöteknik
Seymur Badirkhanov
Företagsrådgivare
Arbetsområden: Affärsutveckling Exportutveckling Internationalisering
Anki Gustafsson
Företagsrådgivare
Arbetsområden: Internationalisering Exportutveckling Affärsutveckling
Anna Haage
EU-rådgivare
Arbetsområden: Internationalisering EU finansiering EU lagstiftning
Sofia McConell
Verksamhetsansvarig Green Gothenburg
Arbetsområden: Exportutveckling Studiebesök Miljöteknik
Visa cookie-information