Prao – ett viktigt första möte med arbetslivet

Behovet av platser för prao är stort. Vi söker företag i alla branscher som vill ta emot högstadieungdomar för sitt första möte med arbetslivet. Som företagare får du chans att visa upp ditt företag och väcka intresse för branschen.  

Lena Sultanovic Magnusson, hexagon med text 500 praoplatser behövs.

Prao, praktisk arbetslivsorientering, är obligatoriskt i högstadiet för årskurs 8 och 9. Genom prao får elever ett första möte med arbetslivet och en chans att ta del av hur arbetslivet fungerar. De ger ungdomar en möjlighet att bli bättre förberedda inför framtida studie- och yrkesval.  

För företag och organisationer är detta en möjlighet och chans att väcka intresse för sin bransch. För elever som växer upp med arbetslösa föräldrar och saknar självklara ingångar in i arbetslivet är prao extra viktigt.  Behovet av platser för prao är stort. Vi söker företag i alla branscher som vill ta emot ungdomar för prao. Genom att ta emot elever kan du som företagare spela en stor roll. Vad är vinsten för ditt företag? 

  • Du får möjlighet att visa upp din bransch och ditt företag. 
  • Du får kunskap om hur framtidens medarbetare tänker kring framtida arbetsliv.
  • Du tar ett socialt ansvar och bidrar till elevernas förståelse för och erfarenhet av arbetslivet. 

Vi hjälper till att förenkla processen och har tips och stöd kring upplägg och handledning. Hör av dig till oss så hjälper vi er att förbereda för prao! 

Så här går du tillväga

Anmäl ditt intresse på: Praktikplatsen.se

Efter hand kommer varje kommun att informera om hur praon kommer organiseras och fungera. Har du synpunkter, idéer eller frågor, kontakta ditt näringslivskontor.

Vill du ha tips på hur du med enkla medel kan bli ett bra praoföretag, ladda ner Svenskt Näringsliv ”I praktiken”

Har du frågor kring riskbedömning och arbetsmiljö? Här finner du svar.

Kontakta oss gärna

Hör av dig om du har frågor eller vill ta emot prao!

Lena Sultanovic Magnusson
Processledare
Arbetsområden: Samarbeten Social hållbarhet Hållbar stadsutveckling