För dig som kompetensperson

Nu har du som blivit uppsagd möjlighet att hjälpa innovativa företag inom Västra Götaland genom att bidra med din kunskap och kompetens.

Samtal i korridoren

Var med och utveckla innovativa idéer

Kompetens+ är ett initiativ för dig med kunskap och erfarenhet i bagaget. Det går ut på att matcha din profil mot små eller medelstora företag, start-ups eller en innovationsmiljö. Deltagandet är frivilligt, tidsbegränsat från några timmar upp fyra månader och ska vara till gagn för båda parter. Bär du på en innovativ idé kan vi även lotsa dig till dem som vet hur man utvecklar idéer och startar företag.

Vi ser det dessutom som positivt om du vill bistå ett företag i en annan bransch, eftersom kompetensrotation är av godo för alla inblandade parter. På köpet får du ny kunskap, ett utvidgat kontaktnät och större chans att få ett spännande arbete.

Starta eget företag

Projektet syftar även till att uppmuntra personer att starta eget företag. Om du går i tankar att starta eget är det bara att höra av sig på mail – kontaktuppgifterna finner du nedan – så guidar vi dig vidare till rätt rådgivare.

Snabba fakta om Kompetens+ för dig som kompetensperson

  • Trygghetsrådet TRR står för olycksfalls- och ansvarsförsäkring.
  • Uppdraget inom ramen för Kompetens+ får göras under tiden du går på a-kassa, men det är viktigt att du meddelar a-kassan om uppdraget, det har du skyldighet till.
  • Du får betalt för din tid från annan part än företaget du hjälper – och behöver säkerställa med din tidigare arbetsgivare att det är okej att vara kompetensperson.
  • Det förväntas att företaget är öppet vad gäller de utmaningar de står inför och att du är nyfiken, ställer frågor samt kommer med synpunkter och förslag.
  • Kompetens+ ska ses som ett erbjudande att under en begränsad tid lära känna varandra. Det är tänkt att utmynna i att företaget utvecklas genom effektivare processer och/eller bättre val av strategi eller taktik och att du startar eget och inleder samarbete med företag, blir anställd eller går vidare i din yrkesbana med nya erfarenheter och kontakter.

Kontakta oss gärna

Har du blivit varslad eller uppsagd och är intresserad av att bistå något företag enligt ovan information – kontakta din rådgivare på omställningsorganisationen TRR eller skicka ett mail till kompetensplus@businessregion.se. 

www.trr.se

Vid mail till Kompetens+ får du kontakt med någon av våra affärsrådgivare inom 24h, här kan vi ge dig affärsrådgivning på engelska, franska, tyska, bosniska, kroatiska och serbiska. Skicka ditt mail till mailadressen ovan så guidar vi dig vidare.

Gå gärna med i vår LinkedIn-grupp också. Gruppen är till för dig som söker nya jobbmöjligheteter eller värdefulla kontakter. Här kan du lägga upp info om dig själv, vad du söker och förhoppningsvis kunna matcha din profil mot företag, startups eller innovationsmiljöer.

Pernilla Blom
Projektledare Kompetens+
Arbetsområden: Kompetensförsörjning Kompetens