Utveckla dig själv med hjälp av Kompetens+

Utöver spåret där en kompetensperson och ett företag matchas ihop för att utvecklas tillsammans, erbjuder även Kompetens+ workshops och webbinarier för för dig som är uppsagd och inskriven hos vår samarbetspartner TRR – och som vill lära sig mer om entreprenörskap.

Flera personer som sitter vid ett bord med datorer
Foto: Jennifer Nilsson

Business Region Göteborg och de projektpartners som driver projektet erbjuder dig som uppsagd kurser och verktyg som gör det lättare att ta nästa steg i karriären. Detta spår handlar dels om att du ska kunna utveckla dig själv och lära dig mer om hur du kan bli mer gångbar på marknaden, dels att lära dig leda och dels att lära dig mer om entreprenörskap och kunna starta eget företag.

Entreprenörskap – mer än att bara starta eget

Alla dessa delar hänger egentligen ihop. Entreprenörskap handlar nämligen inte enbart om att hitta en perfekt idé och börja sälja den. Att lära sig om entreprenörskap handlar lika mycket om att utveckla sig själv och att kunna leda andra. Med andra ord kan du som vill lära dig mer om ledarskap eller att skapa förutsättningar för att landa drömjobbet också delta i dessa kurser och webbinarier.

Du kan med andra ord, oavsett om du vill starta eget eller inte, delta i våra workshops och webbinarier kring entreprenörskap. Här kan du lära dig bland annat om:

  • hur du kan utveckla din affärsidé och gå från just idé till verksamhet
  • hur du kan leda dig själv och skapa goda förutsättningar för att landa ett nytt jobb
  • hur du som person kan leda andra och,
  • hur ni som team ska kunna få de bästa förutsättningarna för att lyckas.

För att ta del av dessa erbjudanden genom Kompetens+ kan du gå in på vår kalender och kika på vilka kurser, webbinarier och workshops som är tillgängliga för tillfället.
Kalender

Samtal vid skrivborden
Foto: Jennifer Nilsson

Få den hjälp du behöver

Kompetens+ finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden (Eruf) och Västra Götalandsregionen. Projektet pågår till och med 2022, och ägs och leds av Business Region Göteborg tillsammans med sju regionala partners i samverkan med TRR. Av dessa sju partners jobbar fyra med erbjudanden mot personer som vill veta eller lära sig mer om entreprenörskap, ledarskap och professionell utveckling.

Alla partners som listas nedan (Coompanion, Venture Cup, Drivhuset och Business Center Göteborg) är en del av Yesbox, en samlingsplats med organisationer inom nyföretagande, entreprenörskap och innovation. Till Yesbox kan du ta dig om du vill bolla eller utveckla idéer och innovationer eller få inspiration och professionell stöttning för att ta nästa steg.

Logotyper från samverkanspartners

Coompanion

Coompanion främjar kooperativt företagande och ger kostnadsfri rådgivning och affärsutveckling till grupper som vill starta företag, exempelvis delägda företag, företagssamverkan, föreningar eller kooperativ. Utöver kunskaper kring att starta företag är även Coompanion expert på kompanjonavtal, samarbetsavtal och företagssamverkan.

I samarbete med Mikrofonden kan du som vill starta företag även få hjälp med finansiering av sociala företag och verksamheter inom civilsamhället.

Läs mer om Coompanion

Venture Cup

Venture Cup är en organisation som hjälper entreprenörer med feedback, inspiration och nätverk, bland annat genom deras affärsplanstävling.

Feedbacken du får genom att delta kommer från ett brett nätverk som sträcker sig över hela Sverige, vilket också kan ge dig möjligheter att utöka ditt eget nätverk utanför ditt eget närområde.

Venture Cup garanterar alla som deltar i någon av tävlingsprocesserna att utöver möjligheten att vinna prispengar, få feedback på sin idé. Tanken är att hitta nya vägar för människor med affärsidéer som kan realiseras till bärkraftiga företag.

Läs mer om Venture Cup

Drivhuset

På Drivhuset tycker man att entreprenörskap är allas vår sak. Entreprenörskap är så mycket mer än att starta nya, växande företag. Det handlar om att hitta nya hållbara lösningar som skapar värde för andra och för världen.

Här stöttas personer som är i tankar att starta företag eller redan driver ett företag på utvecklingsresan. Här får du den kunskap och inspiration du behöver för att kunna driva idéer och organisationer framåt. Här får duhjälp av experter på att leda kreativa, värdeskapande utvecklings- och innovationsprocesser.

Läs mer om Drivhuset

Business Center Göteborg

På Business Center Göteborg får du kostnadsfri rådgivning och vägledning i hur du startar eller driver ditt företag. Här erbjuds du även kunskap och kontakter som kan skapa nödvändiga förutsättningar för dig som vill starta eller utveckla företag.

Du får också hjälp att komma i kontakt med rätt organisation eller aktör som kan stötta dig i ditt företagande.

Läs mer om Business Center Göteborg

Kontakta oss gärna för mer information

Vill du veta mer om hur du kan skapa förutsättningar i ditt jobbsökande, hur du startar eget eller leder andra? Hör av dig till oss så berättar vi mer om projektet, alternativt slussar dig vidare till någon av våra duktiga projektpartners.

Du får kontakt med någon av våra affärsrådgivare inom 24h, här kan vi ge dig affärsrådgivning på engelska, franska, tyska, bosniska, kroatiska och serbiska. Skicka ditt mail till mailadressen nedan så guidar vi dig vidare.

E-post: kompetensplus@businessregion.se

Pernilla Blom
Projektledare Kompetens+
Arbetsområden: Kompetensförsörjning Kompetens