Visa i PDF format

Lyft din verksamhet genom hållbarhetsfokus

Hållbarhet är inte längre bara ett buzzword som flyger omkring i sociala medier. Allt fler företagare ser det som en konkret konkurrensfördel. Stora aktörer kräver ofta att leverantörer ska vara certifierade, så om ditt företag inte redan satsar på en hållbar strategi är det dags att göra det nu. Våra experter kan hjälpa dig att komma igång.

Synka din verksamhet genom hållbarhetsfokus – rådgivningspaket 10 timmar

Vad innebär hållbarhet för just ert företag och vad gör ni redan nu? Vilka områden kan och vill ni påverka? Detta är frågor som många företagare ställer sig. Det går att göra skillnad och utvecklas i alla tre dimensionerna, ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet, men någonstans ska man börja.

Ett effektivt och snabbt sätt att komma igång är att sitta ner med en av våra erfarna och kvalitetssäkrade rådgivare som ger er verktygen att leda utvecklingen mot en hållbar strategi.

Ur innehållet, workshop Hållbar strategi:

  • Skapa förståelse – visa på nyttan av att aktivt jobba med hållbarhetsfrågorna, miljömässigt, socialt och inte minst ekonomisk!
  • Integrera hållbarhet i verksamheten – skapa ett systematiskt hållbarhetsarbete i allt från strategi till den dagliga verksamheten.
  • Nulägesanalys – var står vi idag? Vad behöver vi göra? Skapa handlingsplan!
  • Rapportera hållbarhet – lyfta hållbarhetsvärdena, vad görs redan och hur kan vi uppmärksamma det internt och externt.
  • Certifiering, ett bra sätt att komma igång med hållbarhetsarbetet – vilka standarder finns, vad skiljer dom åt och vad krävs för att uppfylla kraven? Guide och råd kring att hitta strukturerade arbetssätt och skapa fungerande handlingsplaner.
  • Öka möjligheten att vinna upphandlingar – växande krav från kunder och samarbetspartner. Hur ska ni agera? Hur kan ert företag skapa en tydlig handlingsplan för att ta er framåt?
  • Styrelse- och ledningsperspektiv på hållbarhet. Paradigmskifte där det strategiskt är av största vikt att hänga med.

Hör av dig för mer information om tillväxtprogrammet

Detta erbjudande riktar sig till små och medelstora företag i Göteborgsregionen som deltar i vårt tillväxtprogram. Hör av dig till Susanne om du är nyfiken eller gör snabbtestet för att se var er utvecklingspotential finns.
Vi erbjuder ett tillväxtprogram för små och medelstora företag där våra rådgivare och experter ger dig verktygen att utvecklas och skapa hållbar tillväxt.

Susanne Abildtrup
Koordinator
Arbetsområden: Event Administration
Visa i PDF format