Företagslotsen hjälper till i kontakt med kommunen

Det är inte alltid så lätt att veta till vem eller vart man ska vända sig för att exempelvis söka ett tillstånd. Då kan företagslotsen hjälpa till och ge stöd genom hela processen 

Möten och samverkan skapar innovation
Företagslotsen hjälper till i kontakt med kommunen

Som företagare behöver du då och då ha kontakt med din kommun eller andra myndigheter.  

Det kan handla om att söka tillstånd eller få information om regler och bestämmelser. Ibland är det inte så lätt att veta till vem och vilken förvaltning du ska vända dig till. Då kan Företagslotsen hjälpa dig att enkelt komma vidare med ditt ärende. 

 

Företagslots i Göteborg 

För företag verksamma i Göteborgs Stad finns två företagslotsar som staden ansvarar för. Se kontaktuppgifter till vänster. 

 

På Göteborgs Stads hemsida kan du läsa allt om regler och tillstånd som har med ditt företagande att göra. Du kan till exempel ansöka om tillstånd för alkoholservering, livsmedelsverksamhet eller se vad som gäller om du vill starta friskola eller torghandel. Här finns all information om kommunens regler som du behöver känna till som företagare. 

 

Göteborg har en av Europas högsta tillväxttakter. Staden ska växa med nära en tredjedel till år 2035 och ge plats för 150 000 nya göteborgare, 80 000 nya bostäder och nya arbetsplatser. Byggprocessen påverkar många företag, deras anställda och kunder. Företagslotsen kan vara en väg in för näringslivet till kommunens olika förvaltningar och bolag. 

Visa cookie-information