Bo, jobba och studera i Göteborg

I Göteborg och Göteborgsregionen är det lätt att kombinera arbete med en rik fritid. Goda kommunikationer gör att naturupplevelser och spännande kultur alltid finns nära. Välkommen till möjligheternas region.

Sälar vilar på klippa i havet
En av alla upplevelser i Göteborg

Arbete i Göteborg - goda villkor och många möjligheter

Att arbeta i Göteborgsregionen är positivt ur flera olika perspektiv. Bland annat goda arbetsvillkor som inkluderar rimliga arbetstider, lagstadgad semester och generösa möjligheter för nyblivna föräldrar. 

Sverige som nation har också en stark lagstiftning när det kommer till diskriminering baserat på ålder, kön, etnicitet, sexuell läggning, funktionshinder och/eller religion. På arbetsplatsen gäller denna lagstiftning, utan undantag, alla. 

I rankingar kommer Sverige alltid i topp när det handlar om arbetstrygghet och balans mellan jobb och fritid. Kulturen på arbetsplatsen är erkänt öppen och tillåtande med fokus på människan. 

Göteborgs hamn

Move to Gothenburg

Move to Gothenburg utvecklar regionens arbete med att attrahera och ta emot internationell kompetens. Över 9 miljoner personer har nåtts av budskapet - utveckla karriären i Göteborgsregion. Bakom initiativet står intressenter från näringslivet, akademin, staden och regionen.  

Läs vidare här
Lovisa Bohlin och Madalina Magnusson står framför International house Gothenburg

International House Gothenburg

En fysisk plats för internationellt nyinflyttade där man får rådgivning, hjälp med samhällskontakter och praktiska frågor kring bostad, skolor, jobb och fritid. International House Gothenburg är samlokalisterat med statens servicekontor.

Mer om satsningen

Nära till allt och mycket på gång

Göteborg är en småskalig storstad med charm. Från centrum tar du dig till ut till hav och skärgård på mindre än en timme. Med spårvagn är det även nära till skogsområden för avkoppling eller motion.

Samtidigt har Göteborg allt du kan önska av en modern stad. Här finns ett brett shoppingutbud, spännande kulturliv och matupplevelser i världsklass. I stadskärnan har alla kvarter sin egen karaktär och du tar dig med fördel runt till fots.  

Staden är också hem för nöjesparken Liseberg och evenemang som Gothia cup, West Pride, Göteborgsvarvet, Way out West, Göteborgs internationella filmfestival och Nordens största kulturevenemang – Bokmässan.

Just nu händer det lite extra i Göteborg. 2021 fyller staden 400 år och detta firas med en rad projekt som gör Göteborg till en ännu bättre stad att leva och bo i.

En region med mycket att erbjuda 

Regionens övriga tolv kommuner har alla något unikt att erbjuda och samtliga finns inom bekvämt avstånd med kollektivtrafik. Här följer ett litet axplock:

  • Sveriges kafétätaste stad, Alingsås, ligger endast 30 minuter från Göteborg. I oktober varje år lockas cirka 85 000 besökare till evenemanget Lights in Alingsås. Där smyckar är inbjudna ljusdesigners från hela världen staden och omgivningarna.
  • Drygt en halvtimme från Göteborg ligger Lilla Edets kommun med en rik historia. Här finns Lödöse museum, med arkeologiska fynd från den medeltida hamnstaden Lödöse, och Sveriges äldsta sluss som stod klar redan 1607 efter förslag av kung Johan III.
  • 15 minuter norr om Göteborg finns Kungälvs kommun med flera vandringsleder samt Bohus fästning och Carlstens fästning. Den sistnämnda ligger på Marstrand, en ö som varje juli står värd till Sveriges största internationella seglingsevent, Stena Match Cup Sweden.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna vid frågor om att bo & jobba i Göteborg.

Henrik Einarsson
Avdelningschef
Arbetsområden: Etablering Företagsklimat Regional utveckling
Lovisa Bohlin
Verksamhetsledare, International House
Arbetsområden: Internationalisering
Madalina Magnusson
Projektledare
Arbetsområden: Internationalisering Kompetens Kompetensförsörjning