Branschikon stadsutveckling

Stadsutveckling

Göteborgsregionen står inför sitt största utvecklingssprång i modern historia. Fem miljoner kvadratmeter ska bebyggas i centrala Göteborg och 1 000 miljarder kronor ska investeras i fastigheter och infrastruktur under de kommande 20 åren. Det betyder att regionen förändras och nya möjligheter skapas. 

Så kan vi hjälpa dig

Till oss vänder du dig för att få information om hur branscherna ser ut i regionen.

Vi öppnar dörrar för dig som vill vara en del av en spännande utveckling. Kontakta oss för mer information om vad som händer i branschen, samverkans- och utvecklingsprojekt samt möjligheter för investering och etablering i Göteborgsregionen. 

Öppet kontorslandskap med tmedarbetare vid skrivborden

Fakta om Stadsutveckling

Göteborgsregionen är i full gång med sitt största utvecklingssprång imodern historia inom stadsutveckling och infrastruktur. Regionen gör plats för 105 000 nya bostäder och 120 000 nya jobb, byggplaner för 1000 miljarder. Kontakta oss för att höra mer om möjligheterna det innebär.

Fördjupad branschfakta
Göteborg skyline Hisingsbron och Läppstiftet

Fakta om infrastruktur

Just nu pågår flera stora infrastrukturprojekt som bidrar till att skapa en hållbar och växande region. Fler förbindelser över älven, ökad kapacitet på järnväg och i kollektivtrafik med mera.

Fördjupad branschfakta
Exteriör av köpcentrum med människor

Vill du etablera ditt företag här?

Funderar du på att etablera dig i Göteborgsregionen? Vi kan bistå med hjälp kring lediga lokaler, investeringshjälp, branschkontakter etc - det vi kallar All Inclusive Etableringstjänst.

All inclusive etableringstjänst.
Leende kvinna under gruppmöte

Nätverk och mötesplatser

Söker du nya företagskontakter? Vill du hitta nya samarbetspartners, inspirera eller bli inspirerad av andra? Eller är du nyfiken på mötesplatser där aktörer från forskning, näringsliv och det offentliga möts?  

Vi listar nätverk och mötesplatser åt dig här
Kollage av testbäddsmiljöer

Testbäddar

En testbädd är fysiska eller virtuella miljöer där företag, akademi och andra aktörer kan samverka vid utveckling, test och införande av nya produkter, tjänster eller organisatoriska lösningar. Göteborgsregionen har flest antal testbäddar i landet och i många av dem är samverkan en nyckel. Här kan du hitta mer information om vilka de är, vem som kan vara med och hur man kommer i kontakt med ansvariga.  

Hitta och läs mer om regionens testbäddar inom branschen
Chalmers entre

Miljöer för innovation

Här finns två universitet som bedriver kvalitativ forskning och utbildning, flera stora industriföretag samt nära samverkan mellan näringsliv, akademi och det offentliga. Här finns också närvaron av stora branscher som fordonsindustri, logistiksektorn och life science. 

Genom tre science parks, där Lindholmen Science park är den största, bedrivs tvärvetenskapligt och branschöverskridande samarbete. Här finns även flera inkubatorer, som Chalmers Ventures och Sahlgrenska Science park.

Gothenburg Green City Zone karta

Vi testar framtidens transportsystem. Här och nu.

Gothenburg Green City Zone är en zon där vi testar ny teknik i både fordon och infrastruktur. Målsättningen är att transporterna inom zonen ska vara hundra procent utsläppsfria redan 2030. Ett helt nytt klimatneutralt transportsystem kräver att vi tänker om, tänker nytt och tänker tillsammans. Vi välkomnar företag från hela världen att delta i samarbetet och tillsammans skapa innovativa transportlösningar för framtidens städer här och nu. 

Läs mer och bli en del av initiativet
Byggkranar med sol i bakgrunden

Gothenburg Climate Partnership

Här erbjuder vi en plattform för att driva projekt som ska främja klimatet. Som företagare kan det vara svårt att lösa klimatproblemen själv, men inom GCP samlar vi regionens starkaste miljökompetens från näringsliv, akademi och andra aktörer för att tillsammans skapa skillnad. Kontakta oss och delta i projekt som ger positiva effekter på vårt klimat.

Gothenburg Climate Partnership

Kontakta oss gärna

Pär Abrahamsson
Näringslivsutvecklare
Arbetsområden: Stadsutveckling