Massor att göra i Göteborg after work

I Göteborg är det lätt att umgås, äta gott och hitta spännande saker att göra på fritiden. Det finns ett rikt utbud av restauranger med allt från lokala specialiteter till mat från världens alla hörn. Den musikintresserade kan njuta av såväl klassisk musik och opera som rock, pop, jazz och allt där emellan. Göteborg erbjuder också ett stort utbud av teater, film, museer, sportevenemang och möjligheter till träning. Dessutom finns naturen alltid nära till hands, allt från skog och sjöar till en fantastisk skärgård, enkelt tillgänglig med kollektivtrafiken. Välkommen att upptäcka Göteborg after work.

Fikande människor på kvarteret Viktorias innergård

Restauranger

I Göteborg hittar du restauranger för alla smaker och tillfällen. Här finns fisk och skaldjur i världsklass krogar med stjärnor i Guide Michelin, men också mysiga restauranger och kvarterskrogar för en helt vanlig dag. På vår och sommar när solen tittat fram, fylls uteserveringarna med människor i alla åldrar. Här möts man för en bit mat, ett glas vin eller en kopp kaffe. 

Vare sig du ska representera eller stilla hungern med några vänner, finns ett matställe för dig.

Länk: https://www.goteborg.com/restauranger/

Ta en swedish fika

Svenskarna är kända för sin ”fika” – en kopp kaffe eller te och gärna en godbit till – och Göteborg för sina många kaféer. Vi tycker om att sitta på kafé. Där kan vi umgås med vänner, jobba en stund, läsa en bok eller helt enkelt koppla av. I Göteborg finns allt från konditorier med historiska anor till små Italieninspirerade kaféer och moderna kedjor. Göteborg är också födelseplatsen för världens största kanelbulle. 

Länk: https://www.goteborg.com/kafeer/

Hitta nåt att göra i Göteborg after work

I Göteborg är det lätt att hitta något att göra vare sig du vill shoppa, gå på museum, lyssna på musik, se teater och film, upptäcka naturen, sporta eller se en match. Avstånden är korta och kollektivtrafiken väl utbyggd. 

Utgå antingen från listan 10 måsten i Göteborg eller leta upp dina egna smultronställen utifrån alla andra tips som finns listade i Göteborgs Stads officiella besöksguide.

hexagon som mikrofon med Business Göteborg skrivet i

Lyssna på vår podd om matstaden Göteborg

Är Göteborg Sveriges hetaste matstad just nu?

Ja, i alla fall enligt White Guide. Lyssna till vårt poddavsnitt med Sofia B Olsson från Vrå och Peter Grönberg från Göteborg&Co om trender, framtid och hållbarhet. 

Lyssna på podden hos Spotify