Gå med som testkonsument och upplev lokalodlad mat på nya sätt

Bor du i Göteborg och vill handla lokalt och hållbart? Vill du vara med och testa olika affärsmodeller mellan konsument och producent? Nu kan du delta i ett pilotcase där vi kopplar samman dig som konsument med producenter av lokalodlade grönsaker. Detta är en unik chans att komma närmre odlarna och  lokalproducerade grönsaker. Anmäl ditt intresse i formuläret nedan.

Lokalodlade grönsaker
Upplev lokalodlade grönsaker från närområdet.

Nu söker vi dig som vill vara med och uppleva grönsaker från odlare i och utanför Göteborg på ett nytt sätt genom att testa kvartersutlämning av grönsakskassar.

Vi vill nu utforska om det finns fler plattformar än exempelvis REKO-ringar för direktförsäljning mellan konsument och producent. Det gör vi genom detta pilotcase där du som konsument får möjlighet att köpa lokalodlade grönsaker genom kvartersutlämning av grönsakskassar. Både du som konsument och producenter kommer sedan att delta i en utvärderingen av caset.

Alla medverkande, småskaliga producenter odlar på ett hållbart sätt och råvarorna odlas i Angered, Skogome, Olofstorp och Kinna.

När och var drar det igång?

Perioden pågår löpande med uppstart från maj 2022 och avslut i december 2022. När du anmält ditt intresse i formuläret nedan kommer vi att kontakta dig med mer information om vilka producenter som är med, vad de kan erbjuda och vilka affärsmodeller du kan välja mellan.

Utlämningsplatserna för grönsakskassarna är för närvarande Musikens hus, Djurgårdsgatan 13 och Lilla Änggården, Hejderidaregatan 15.

Är du intresserad? Anmäl ditt intresse genom formuläret nedan så återkommer vår upphandlade konsult med mer detaljer så snart som möjligt. Vill du veta mer om projektet är du välkommen att besöka vår hemsida: Cirkulära affärsmodeller inom gröna näringar.

Exempel på upplägg

  • Grönsakskassar till ett utlämningsställe varje vecka under en period, med olika grödor som lämnas av en dag i veckan/varannan vecka.
  • Utforska andelsjordbruksmodellen – du som konsument blir delägare i årets skörd och får en närmare relation till odlaren, där risk och belöning delas och du får följa säsongen som den verkligen är.

Du har möjlighet att välja mellan olika typer av grönsaker, längd på prenumerationen samt typ av affärsmodell. Detaljer kring varje producents upplägg skickas till dig när du väl anmält ditt intresse. Pris per grönsakskasse varierar från 120–250 kronor beroende på storlek och producent.

Fyll i formuläret för att anmäla ditt intresse

Du kommer att få mer information om affärsmodeller och vilka producenter som är med i projektet när du väl anmält intresse.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter

*När vi på Business Region Göteborg tagit emot uppgifterna ovan delar vi personuppgifterna med vår upphandlade konsult, Lilla Jordbruket, som kontaktar dig med de erbjudanden som finns (postnummer har vi behov av för att kunna kartlägga var i staden intresset för detta finns). Därefter fyller du i ett formulär där du väljer ditt/dina erbjudanden och lämnar din mailadress. Vår upphandlade konsult tar sedan kontakt med den producent du valt och lämnar din mailadress. Därefter kommer producenten att kontakta dig per mail för vidare instruktioner om innehåll i kassarna, betalning, upphämtning och annat viktigt att veta. Dina personuppgifter kommer endast att behandlas inom detta projekt.

Läs mer om hur Business Region Göteborg behandlar dina personuppgifter.

 

Logolimpa med samarbetspartners inom CAGN
Detta är ett samarbetsprojekt med finansiering av EU.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta Karin Ingelhag

Om du har några frågor eller funderingar om deltagandet eller projektet är du välkommen att höra av dig till projektledare Karin Ingelhag.

Karin Ingelhag
Näringslivsutvecklare
Arbetsområden: Social hållbarhet Hållbar stadsutveckling