5 frågor till Pernilla Blom, projektledare på Kompetens+

Pernilla Blom, projektledare Kompetens+
Pernilla Blom, projektledare Kompetens+

Pernilla Blom är projektledare på Business Region Göteborgs satsning Kompetens+. Vi är nyfikna på att få veta mer om vad det är för ett projekt, så vi ställde 5 frågor till Pernilla.

Pernilla berätta, vad är Kompetens+?

Kompeten+ är ett projekt som syftar till att små företag ska utvecklas/öka sin innovationsförmåga genom att matchas ihop med kompetens som för tillfället är mellan jobb. Det kan vara en HR-person som hjälper till med personalprocess, en ingenjör som ser över produktionsflödet, en fd Vd som coachar en ny. Kompetenserna hittar vi hos trygghetsrådet TRR, så det är uppsagda tjänstemän med lång erfarenhet och hög kompetens.

Varför gör vi på Business Region Göteborg detta?

Bakgrunden är pandemin. Vi har ansökt om pengar hos EU och Västra Götalandsregionen för att testa en modell för kompetensväxling och samtidigt hjälpa företag att tänka nytt. I projektet samarbetar vi också med övriga delar av innovationsekosystemet i regionen så som företagare får du också tillgång till ett brett nätverk om du anmäler dig till projektet.

Vad kostar det att vara med?

Det är helt kostnadsfritt. Kompetenspersonerna gör det här helt frivilligt och ideellt för att få ett nytt nätverk, få nya kontakter och för att de vill hjälpa till. Tidsmässigt så handlar det i snitt om ett par timmar i veckan de kan lägga på att hjälpa företaget.

Varför ska ett företag delta i Kompetens+?

Företaget får tillgång till kompetens de normalt inte har råd med. Sen ser vi att kompetens från annan bransch ofta ger nya infallsvinklar på verksamheten som är värdefull. Vi ser också att det är ett bra sätt för företagen att fundera över vilken kompetens som behövs i framtiden.

Hur gör jag om jag vill anmäla mitt företag?

Du skickar ett mail till: kompetensplus@businessregion.se

Eller kontaktar projektledare Pernilla Blom, 031-3676122

Den 30 september finns även möjlighet att möta Pernilla Blom tillsammans med vår företagslots Johan Eckebrant i frukostsoffan i Arkipelagen i Högsbo-Sisjön kl. 8.00-10.00. Välkommen dit!