Business Region Göteborgs workshop om näthandel hjälper hundratals handlare i julruschen

11 december 2020
Drygt 200 företag och handlare har anmält sig till Business Region Göteborgs digitala workshop för att bli bättre på e-handel, sociala medier och digital marknadsföring under julhandeln.

Årets julhandel innebär stora utmaningar för många lokala handlare. Folkhälsomyndighetens coronarestriktioner gör att många kunder undviker de fysiska butikerna och köper sina julklappar digitalt. Att då stå som mindre butik eller restaurang utan näthandel gör det svårt att klara sig i konkurrensen.

Intresset för workshopen var stort och snart hörde fler kommuner i Göteborgsregionen av sig med önskemål om liknande utbildningar.

I skrivande stund har drygt 200 företag i regionen genomfört eller anmält sig till workshopen.

– Personligen tycker jag att det är fantastiskt roligt att vi på Business Region Göteborg tillsammans med näringslivsansvariga i regionen hittat en lösning som välkomnas av så många och direkt kan vara till stor hjälp, säger Jessica Jincén.

Kostnadsfritt bygga upp webbutik på sociala medier

Att bygga upp en webbutik från grunden är ett stort projekt som kräver resurser och tid. Flera stora sociala medier har dock tagit fram speciella format för annonsering och försäljning.

− De flesta företagare har redan en Facebooksida eller ett Instagramkonto men vet inte att man snabbt och helt kostnadsfritt kan använda sig av dessa för att nå sina målgrupper och lokala marknader.

Onlinehandel bygger bland annat på god tillgänglighet, marknadsföring och att kunden känner tillit.  För en nystartad webbutik tar det tid att bygga upp detta.

− Men genom att använda sociala medier som plattform för sin försäljning kan man använda sig av deras redan uppbyggda förtroendekapital, säger Jessica Jincén.
I början av december lanserade Business Region Göteborg satsningen #fördittgöteborg tillsammans med Göteborg & Co som lyfter corona-anpassade erbjudanden i julhandeln för att stötta lokala butiker, kaféer, kulturutövare, krogar med mera. Hashtaggen har nu börjat få fäste, i flödet finns drygt hundra inlägg.
Självklart berättar vi om möjligheten med hashtaggen i
vår näthandels-utbildning.

Kontaktperson:
Jessica Jincén, kommunikationsansvarig på Business Region Göteborg
e-post: jessica.jincen@businessregion.se
telefon: 031-367 61 50

Underkategori

Tipsa en vän