Danmark nästa för Tvåla & Tvaga

31 oktober 2022
Historiens vingslag känns i Kronhusbodarna där produktionen för Tvåla & Tvagas handgjorda tvålar äger rum. Med en fysisk butik i kvarteret Haga, samt en liten fabrik i de allra äldsta delarna av Göteborg, har Anna Stenegärd satt sin prägel på de egengjorda och ekologiska tvålarna, uppskattade av många. Nästa steg blir att expandera internationellt och Anna får vägledning av vår företagsrådgivare.

Redo för expansion

Tvåla och Tvaga fick under våren 2022 hjälp att göra en behovsanalys av vår företagsrådgivare Anki Gustavsson för att kunna expandera verksamheten. Anki arbetar för att SME-företag ska kunna stärka sin konkurrenskraft på den europeiska marknaden genom Enterprice Europe Network (EEN). 

 

Stort intresse i Danmark

Tvåla och Tvaga säljer även vissa utländska tvålar i sortimentet, vilket har gjort Anna nyfiken och intresserad av andra och nya marknader. Danmark kom då upp som ett lämpligt land för en expansion. Där har det visat sig finnas stort intresse för de hantverksmässiga produkterna, bland annat i sociala medier. Anna ägnar dessutom mycket tid privat kring Köpenhamn, där hon märkt av ett stort intresse och utbud för design, konst och gediget hantverk.

Grannlandet har med sitt utbud och intresse för livsstilsbutiker visat vägen för en bra möjlighet till att kunna utöka verksamheten. Genom EEN letas det nu vidare efter återförsäljare samt inköpare för den danska marknaden genom våra EEN-kollegors råd och bistånd med kontakter.

 

Hjälp till expansion för små och medelstora företag

Som småföretagare kan det kännas svårt och krångligt att exportera internationellt. Regler och lagar kan skilja sig mot den svenska marknaden. Att hitta internationella affärskontakter eller samarbetspartners är också viktigt för att lyckas.

–­ Mitt råd är att söka information om vem och vilka som kan hjälpa till i processen. Det finns ett flertal aktörer som kan hjälpa till längs väger mot en expansion. På vår eller EENs hemsida finns mycket material att ta del av. Här erbjuds kostnadsfri information och råd om EU-regler och finansiering, förmedling av internationella affärspartners och innovationscoachning. Där kan man också få tips, delta på aktiviteter, få nätverkskontakter och hjälp med partnersökningar, säger Anki Gustavsson.

 

Om Enterprise Europe Network:

Enterprise Europe Network har som uppgift att kostnadsfritt informera, utbilda och vägleda dig som företagare om möjligheter på den internationella marknaden. Vi svarar på frågor om: 

  • EU-finansiering 
  • Immaterialrätt
  • CE-märkning 
  • Tull och moms 

Enterprise Europe Network hjälper dig att hitta internationella affärspartners. Vi har en stark lokal förankring.

 

Huvudkategori
Anki Gustafsson
Företagsrådgivare
Arbetsområden: Internationalisering Exportutveckling Affärsutveckling
Seymur Badirkhanov
Företagsrådgivare
Arbetsområden: Affärsutveckling Exportutveckling Internationalisering
Anna Stenegärd. vd Tvåla och Tvaga
Anna utanför fabriken i Kronhusbodarna
Enterprise Europe Network logotyp och EU-flagga

Tipsa en vän