De 10 mest lyssnade avsnitten av podden Business Göteborg

De 10 mest lyssnade avsnitten av podden Business Göteborg

Ola Serneke, Petter Stordalen, kapitalanskaffning, ölhistoria eller Lena Apler? Vilket avsnitt av vår podd Business Göteborg har flest lyssningar? Här är topp tio!

1️⃣0️⃣ Jim Rowan, vd Volvo Cars

Avsnitt #32 Om elbilar, Göteborg och visioner

Knappt tre månader in i nya rollen som ansvarig för Göteborgsregionens största arbetsgivare gästade skotten Jim Rowan vårt konjunkturseminarium och intervjuades av Emanuel Karlsten. Resultatet blev ett samtal om teknikens betydelse för bilindustrin, hur de ska rekrytera den kompetens som behövs och den stora transformationen av branschen. Men även varför Göteborg är viktigt för Volvo och vice versa.

Lyssna på Jim Rowan

 

9️⃣ Techprofilerna: Så hett är tech i Göteborg

Avsnitt #34. Lena Apler & Stefan Lundell

Göteborgs startup-klimat är för grått och blåsigt, hävdade Lena Apler i en GP-artikel 2021. Men efter det hände något. Det bubblar, det knyts kontakter, det finns intresse. Och även ett nyktert investeringsintresse som inom ett år kommer leda till Göteborgs första enhörning, säger Lena.

Lyssna på techprofilerna


8️⃣ Hur blir Göteborg klimatneutralt till 2030?

Avsnitt #44

Klimatomställningen är mänsklighetens viktigaste fråga. Om sju år ska Göteborgs klimatavtryck vara nära noll. Omställningen pågår, men utmaningarna är stora. Går det tillräckligt snabbt? Det diskuterar Karin Pleijel (MP), kommunalråd i Göteborg och Jennie Albinsson, näringspolitisk expert, miljö och klimat på Företagarna.

Lyssna på klimatpodden

 


 

7️⃣ Räcker elen när industrin ställer om?

Avsnitt #35. Svenska kraftnät om elförsörjning

Ska vi klara klimatomställningen behöver vi god tillgång till fossilfri el. Hösten 2022 sköt elpriset i höjden och det pratades elförsörjning överallt. I detta avsnitt får du reda på om elen kommer räcka till industri och företag. Och räcker den till mig? Svenska kraftnäts Per Eckemark och BRG:s Björn Gustafsson medverkar.

Lyssna på elförsörjning

 

6️⃣ Fakta & Statistik

Avsnitt #49. Det du behöver veta om Göteborgs näringsliv 2023

Poddens senast släppta avsnitt är redan det sjätte mest lyssnade. Här pratar vår analytiker Peter Warda fakta & statistik med vår vd Patrik Andersson. Göteborg är Sveriges tillväxt- och innovationsmotor. Hur blir tillväxtnivåerna så höga att vi kan jämföras med Kina? Det och mycket mer i detta kraftpaket till avsnitt.

Lyssna på Fakta & statistik

 


 

5️⃣ Sol- och vindkraft

Avsnitt #46. Affärsmöjligheter inom förnybar energi                         

Energiförsörjning och klimatomställning är ständigt högaktuellt. Visste du att Göteborg toppar solcellsligan i Sverige sett till effekt? Men när det gäller vindkraft ligger vi långt efter toppregionerna. Vad beror det på? Och vilka affärsmöjligheter finns inom förnybar energi? Det, och mycket mer, berättar Rebecca Palmgren, affärsutvecklare RES och Martin Pettersen, vd på Zephyr.

Lyssna på Affärsmöjligheter inom förnybar energi
                            

4️⃣ Göteborg - Sveriges ölhuvudstad

Avsnitt #48

Hur kommer det sig att Göteborg är bäst i Sverige på öl? Vad innebär ett taproom? Och hur ska man tänka när man väljer öl? Det berättar Simon Svensson, öl-historiker och Cattis Ledius, ägare av Haket pub i Göteborg.

Lyssna på Sveriges ölhuvudstad
 


 

3️⃣ Petter Stordalen

Avsnitt #47

Entreprenören, Göteborgsälskaren, den obotliga optimisten och storytellern Petter Stordalen är gäst i det tredje mest lyssnade avsnittet. Vet Petter hur många hotell han äger? Vad saknar han egentligen i Göteborg? Och varför börsnoterar han aldrig sina bolag? Det och mycket mer får du reda på här!

Lyssna på Petter Stordalen

 

2️⃣ Ola Serneke

Avsnitt #45. Ola om entreprenörskap

Ola Serneke är ett bekant namn i Göteborgs näringsliv. Nyligen prisad med utmärkelsen Nyckeln till Göteborg. I detta vällyssnade avsnitt berättar Ola hur allt började, varför han startade företag, hur man hanterar motgångar och vad det är för plan som styr hans liv.

Lyssna på Ola Serneke
 

1️⃣ Så säkrar ditt företag kapital

Avsnitt #43. Om finansiering i Göteborg

Det hittills mest lyssnade avsnittet i Business Göteborgs treåriga historia! Sara Wallin på Chalmers Ventures och Elina Åkerlind på Nordic Node pratar kapitalanskaffning. Hur säkrar man finansiering? Vad bör man tänka på? Och vilka alternativ och aktörer finns i Göteborg? De frågorna väckte uppenbarligen nyfikenhet bland er lyssnare.

Lyssna på Så säkrar ditt företag kapital

 


 

Har du inte hört något avsnitt än? Ge podden en chans över sommaren! Är du redan trogen lyssnare sänder vi dig ett stort tack. Det är ni som lyssnar som gör podden! 


Business Göteborg är tillbaka i augusti. Har du önskemål på innehåll? Välkommen att kontakta oss!


 

Kontakt

Bild på Emil Bredmar
Emil Bredmar
Ansvarig digital marknadsföring
Kontakta mig om: Marknadsföring, Sociala medier