Fokus på hållbarhet för framtidens företag

11 juni 2019
Dejan Djurkovski är ny gruppchef för Företagsutveckling vid Business Region Göteborg.
Den 1 juni tillträdde Dejan Djurkovski som ny gruppchef för avdelningen Företagsutveckling på Business Region Göteborg. Framtidens satsning ser han i hållbara lösningar som företag är med och skapar.

En erfaren man med många strängar på sin lyra. Dejan Djurkovski har, med sin långa bakgrund inom Göteborgs näringsliv och 12 år på Business Region Göteborg, hunnit med att arbeta med allt från kommunikation, EU-projekt inom stadsdelsutveckling, nyföretagande, tillväxtprogrammet Expedition Framåt och Yesbox home of entrepreneurs.

Den 1 juni tillträdde han som ny gruppchef för företagsutvecklingsavdelningen vid Business Region Göteborg. Vi tog tempen på en engagerad och mycket målinriktad man som med stor ödmjukhet tar sig an sin nya ledarroll.

Vad ser du att vi på lång sikt behöver jobba med när det gäller företagandet i Göteborg?
Jag tror vi alla behöver jobba med omställningen mot ett mer hållbart samhälle, och här är företagaren en superviktig del av helheten. För det är här, bland företagen, som lösningarna föds. Jag tror också att det är inom det hållbara som vi hittar nya affärsmöjligheter, innovationer, transformationer och nya affärsmodeller.

Huvudkategori

Det är här, bland företagen, som lösningarna föds.

Dejan Djurkovski, gruppchef företagsutveckling vid Business Region Göteborg

Vilka utmaningar som vi behöver prioritera ser du att vi står inför på kort sikt?
Utvecklingen går ju väldigt fort nu, därför tror jag att omvärldsbevakning blir väldigt viktig. Vi behöver stå rustade inför de kommande omställningarna som vi vet är på väg i samhället. Och vi behöver kunna hantera all denna data och översätta det till vad det betyder för våra olika företag i regionen.

Vad vill du säga till den enskilde företagaren eller företagsledaren som driver bolag i vår stad Göteborg?
– Jag tänker på att jag är så oerhört imponerad av alla dessa drivna företagare och entreprenörer vi har i regionen och känner en djup respekt för alla deras fina insatser. Det ska bli fantastiskt roligt att engagera mig i olika frågor och ha örat på rälsen för att kunna möta olika behov bland företagare. Till min hjälp har jag ju en kompetent organisation och en region med oerhört goda samarbeten och här finns alla möjligheter att fortsätta den fina utvecklingen av företagandet i vår stad Göteborg och vår region.

Jag är så oerhört imponerad av alla dessa drivna företagare och entreprenörer vi har i regionen.

Dejan Djurkovski, gruppchef företagsutveckling vid Business Region Göteborg

Vilka är de viktigaste fokusområdena på Företagsutveckling?
Vi arbetar med stöd och hjälp för att starta, driva och utveckla företag i Göteborgsregionen och det gör vi med olika insatser i form av kunskap och kontakter. Vi projektleder satsningen på nyföretagande på Yesbox - home of entrepreneurs i Gamlestaden samt driver två Business Centers, ett i Angered och ett i Biskopsgården, där vi har både kursen Företag365 - få fart på ditt företag och kontinuerligt en hel rad kunskapshöjande aktiviteter.

Vi driver också Expedition Framåt, som är ett tillväxtprogram där hundratals företag i Göteborgsregionen deltar. Utöver detta har vi en tjänst, Företagsakuten, dit företagare som hamnat i ekonomisk knipa kan vända sig för att få kostnadsfri rådgivning och stöttning för att ta sig ur sin situation.

Vi samarbetar med kranskommunerna och är totalt 13 kommuner som jobbar tillsammans i företagsutvecklingsfrågor. Så vi arbetar både brett, stöttande och tillväxtintriktat, men finns också med när det krisar.

Tipsa en vän