Företagsakuten räddar nio av tio företag

25 november 2020
 Just nu är det många företag som har det kämpigt. Den pågående krisen har fått många företagare att känna osäkerhet inför framtiden.Men det finns hjälp att få för företagare i Göteborgsregionen som står inför ekonomiska utmaningar. Nästan nio av tio företag som söker hjälp hos Företagsakuten räddas, det visar statistik från Business Region Göteborg.

Observera att Företagsakuten har upphört och vi hänvisar istället till  Företagslotsen för frågor och rådgivning.

På Verksamt.se hittar du samlad information till företagare till följd av coronaviruset

Ett företag har bättre och sämre perioder. Det är helt naturligt. Men den pågående corona-pandemin riskerar att göra läget tufft för många företagare och deras ekonomi. Men det finns hjälp att få för företagare som står inför ekonomiska utmaningar.

På Företagsakuten arbetar erfarna ekonomiska rådgivare som ger rådgivning upp till fem timmar – helt gratis

Företag räddas från konkurs

Maria Lindström är projektledare på Företagsakuten och uppmanar företagare att inte vänta för länge med att kontakta Företagsakuten.

– Jag har mött många företagare denna vår som driver livskraftiga företag men som på grund av läget hamnat i problem. Vi försöker hjälpa till att ta tag i de akuta problem bolagen har och därmed undvika konkurser och rädda arbetstillfällen. Ju tidigare man kontaktar oss desto större är chansen att vi tillsammans kan hitta fungerande lösningar, säger Maria Lindström.

Maria Lindstrm bl a projektledare Fretagsakuten
Maria Lindström jobbar som projektledare på Företagsakuten. FOTO: FRIDA WINTER©

Viktigt söka hjälp i tid

Hittills i år har 92 företag fått hjälp av Företagsakuten. Det är mer än dubbelt så många som de senaste åren.

Statistik från 2019 visar att av de 43 företag som sökte stöd hos Företagsakuten var 37 företag, det vill säga 86 procent, fortfarande aktiva i februari 2020. Det innebär att 137 arbetstillfällen kunnat räddas inom regionen.

Företagsakuten kan hjälpa företag med upp till 20 anställda. De flesta företag som söker hjälp hos Företagsakuten har stor chans att undvika konkurs. Det beror oftast på att företagarna tar kontakt med Företagsakuten i tid och därmed får hjälp att vidta nödvändiga åtgärder.

 

Underkategori

Tipsa en vän