Företagsakutens rådgivning kan få företag livskraftiga igen

6 oktober 2020
Detta år har varit väldigt utmanande för många småföretagare, ett stöd som rekordmånga tagit del av är gratis rådgivning från Företagsakuten. Nio av tio företag som tagit kontakt överlever sina ekonomiska problem vilket räddar både arbetstillfällen och undviker konkurser.

Observera att Företagsakuten har upphört och vi hänvisar istället till  Företagslotsen för frågor och rådgivning.

Hos Företagsakuten arbetar fem erfarna ekonomiska rådgivare. Sedan starten år 1997 har Business Region Göteborg genom Företagsakuten erbjudit kostnadsfri rådgivning till över 1.700 företag i Västra Götaland som av olika orsaker hamnat i en akut ekonomisk situation. Maria Lindström som projektleder verksamheten uppmanar företagare att inte vänta för länge med att kontakta Företagsakuten.

– Jag har mött många företagare denna vår som driver livskraftiga företag men som på grund av läget hamnat i problem. Vi försöker hjälpa till att ta tag i de akuta problem bolagen har och därmed undvika konkurser och rädda arbetstillfällen. Ju tidigare man kontaktar oss desto större är chansen att vi tillsammans kan hitta fungerande lösningar.

Om man som företag står inför en svår ekonomisk situation erbjuder Företagsakuten kostnadsfri rådgivning upp till 5 timmar. De flesta som tagit kontakt med Företagsakuten i år är småföretagare som sitter på stora fasta kostnader och som tappat kunder och intäkter. Hittills i år har 87 företag fått hjälp av Företagsakuten, det är mer än dubbelt så många som de senaste åren.

Efter sommaren har färre hört av sig men Maria Lindström menar att det är viktigt att rusta sin verksamhet om det skulle komma en andra våg av covid-19.

– Det märks att de som hör av sig nu är de företagare som klarat sig igenom våren och nu ser effekterna av pandemin och behöver hjälp med vända sin verksamhet till att bli lönsam igen. Därför är det viktigt att vara förberedd, att man har en beredskapsplan och koll på sin ekonomi, så att man inte behöver hamna i ett krisläge eller att det går så långt att man behöver lägga ner sin verksamhet, säger Maria Lindström.
 

Tipsa en vän