Framgångsrika företag prisas

23 april 2020
Christer Johansson, VD, Shopping4net, tar emot priset för Årets utvecklingsföretag av Dejan Djurkovski, Gruppchef Företagsutveckling, Business Region Göteborg.
Näringslivskvällen, som årligen ordnas av företagarföreningarna tillsammans med Härryda kommun, fick i år ställas in. Det som däremot inte ställdes in var prisutdelningen som i veckan ägde rum på ett solbadande Råda torg. Priser delades ut till Årets företagare, Årets UF-företag, Årets utvecklingsföretag, Årets nyföretagare och Årets CSR-pris.

För att uppmärksamma drivna och innovativa företag i Härryda anordnas årligen Näringslivskvällen, om än lite annorlunda i år.

- Även i dessa tuffa tider finns det saker att fira och glädjas åt. Vi har ett starkt näringsliv i kommunen, med mycket driv och utvecklingsanda. Det känns härligt att få hylla några av de här företagen tillsammans med företagarföreningarna, säger Fredrik Olsson, näringslivschef i Härryda kommun.

Årets företagare i Härryda blev Olof Nilsson, VD, Medins Havs och Vattenkonsulter AB, som är specialiserade på undersökningar i vattendrag, sjöar och hav. Medins har spetskompetens inom både marinbiologi och limnologi (sötvatten) och är ett väletablerat företag på den svenska marknaden sedan drygt 30 år tillbaka. 

- Det här känns jätteroligt! Och lite överraskande. Jag håller ju på med min hobby och då glömmer jag bort i mellan åt att jag faktiskt är företagare. Vi har haft en tydlig riktning och ett driv under flera år och då är det väldigt kul att uppmärksammas. Det här är ett kvitto på att vår plan och det vi gör fungerar. Vi har vågat satsa och velat växa och utveckla oss inom nya områden. I början kostade det mest pengar – men nu ser vi effekterna av det, så det är jättekul, säger Olof Nilsson.

Medins Havs och Vattenkonsulter AB deltar i Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt sedan sex år tillbaka. Företaget har även fått hjälp med att hitta affärspartners via det internationella affärsnätverket Enterprise Europe Network (EEN), som Business Region Göteborg är värdorganisation för.

Underkategori
Olof Nilsson, VD, Medins Havs och Vattenkonsulter AB, blev Årets företagare i Härryda.
Olof Nilsson, VD, Medins Havs och Vattenkonsulter AB, blev Årets företagare i Härryda.

- Vi har haft stor nytta av Expedition Framåt. Vi har följt programmet noga och det har gett viktiga pusselbitar. Vi har fått den hjälp vi har behövt vid rätt tidpunkt, till exempel har vi fått hjälp när vi skulle sätta vår affärsstrategi och med organisationsstöd, säger Olof Nilsson.  

- Vi tog hjälp av EEN precis när vi började sätta vår strategi. Tidigare jobbade vi bara med sötvatten men ville även jobba med havsvatten. Det låter närliggande men är en stor skillnad och ett stort steg. Genom EEN fick vi kontakt med ett engelskt företag som sysslade med havsvattensundersökningar ville lära sig mer om sötvattensundersökningar. Vi fick då möjlighet att genom besök utbyta erfarenhet och kunskap med varandra. Idag är hälften av våra undersökningar havsvattenundersökningar, så jag måste säga att det gav en rejäl skjuts framåt för oss, berättar Olof Nilsson.  

Priset för årets utvecklingsföretag delades ut av Dejan Djurkovski, gruppchef på avdelningen Företagsutveckling, Business Region Göteborg. Den lyckliga vinnaren var Shopping4net och priset togs emot av företagets VD Christer Johansson.

- Vi på Shopping4net är så glada och stolta över att ha få detta pris. Det är ingen enkel bransch att verka inom men vi är starka och känner oss laddade för framtiden. Detta kommer firas med alla medarbetare på Shopping4net som med sitt engagemang gjort detta möjligt, säger Christer Johansson, VD, Shopping4net.

 

Årets företagare
Olof Nilsson, Medins Havs och Vattenkonsulter AB

Årets UF-företag
Reflect UF, Filippa Rönnborg, Agnes Pettersson, Maria Rundcrantz och Sofia Ekdal

Årets utvecklingsföretag
Shopping4net
Tog emot priset gjorde Christer Johansson, VD

Årets nyföretagare
Eva Kilnäs, Mölnlycke Bok & Papper

Årets CSR-pris
Råda rum
Tog emot priset gjorde Helena Dahlin, VD

Tipsa en vän