Hallå där Johan Eckebrant, ny företagslots!

16 februari 2022
Johan Eckebrant ny företagslots
Göteborgs stad har fått en ny företagslots och vi har träffat honom för att lära känna honom lite mer.

Johan Eckebrant, du är ny företagslots för Göteborgs stad sedan hösten 2021 och ersätter Sam Friberg som gått i pension. Hur känns det?

Det känns hur bra som helst! Jag får fortsatt jobba med viktiga frågor kopplade till företag och näringslivet men även frågor som är betydelsefulla för framtiden och Göteborgs stad.

Vad kommer du göra i ditt uppdrag som företagslots?

Som företagslots kommer jag att hjälpa företag i kontakten med stadens olika förvaltningar. Jag kommer bland annat vara länken mellan företagens behov i lite mer snåriga ärenden avseende exempelvis tillståndsfrågor, markupplåtelse med mera. Jag kommer hjälpa till att lotsa företag rätt i sina ärenden.

Vad har du gjort tidigare?

Under drygt 15 år jobbade jag som personlig företagsrådgivare till företag som hade ambitionen att växa med hjälp av skräddarsydda utvecklingsinsatser i Business Region Göteborgs affärsutvecklingsprogram, Expedition Framåt. Det var otroligt roliga år och jag fick vara med om många fina tillväxtresor. Jag hade dessutom förmånen att jobba med duktiga entreprenörer som är väldigt viktiga för vårt näringsliv. Det gav mig mycket!

Vad ser du fram emot mest i din nya roll?

Att få fortsätta göra nytta på riktigt för företagen i staden så att de kan bedriva sin verksamhet så bra som möjligt och samtidigt skapa ett bra samarbetsklimat med berörda förvaltningar.

Slutligen, vad vill du skicka med till företagen i Göteborg?

Tveka inte att kontakta oss! Företagslotsen kan vara en bra väg in för näringslivet till stadens olika förvaltningar och bolag.

Tack Johan och lycka till i din nya tjänst!

Underkategori

Tipsa en vän