Korttidspermitteringarna fortsätter att öka i Göteborgsregionen

6 maj 2020
Med anledning av coronaviruset kartlägger Business Region Göteborg regelbundet situationen för näringslivet i Göteborgsregionen. Den senaste kartläggningen som blev klar den 5 maj visar bland annat att korttidspermitteringarna fortsätter att öka.

Business Region Göteborg granskar ett antal parametrar för att skapa en bild av tillståndet just nu för näringslivet. Vi tittar på jobbtillväxt, arbetslöshet, antal konkurser, korttidspermitteringar och varsel samt företagsrekonstruktioner i Göteborgsregionen och Västra Götalandsregionen

– Totalt har nu 91 670 personer korttidspermitterats i Västra Götaland. Det motsvarar 27 procent av alla korttidspermitteringar i landet. Sedan den 24 april har permitteringarna i länet ökat med drygt 32 500 personer.Korttidspermitteringar har alltså blivit ett uppskattat redskap från företagen för att lindra krisen, säger Henrik Einarsson, etableringschef på Business Region Göteborg.

Antalet varsel minskade något under april månad (3 589 jämfört med 4 995 i mars). Hittills i år har 9 228 personer varslats om uppsägning i Göteborg.

– Tyvärr ser vi fortfarande höga varseltal och årets varsel är redan tre gånger högre än för helåret 2019, säger Henrik Einarsson.

Business Region Göteborg kommer fortlöpande analysera och presentera läget utifrån samma parametrar. Prenumerera gärna här för att inte missa dessa analyser eller våra övriga rapporter och publikationer.

Den nya rapporten (5 maj) laddar du ner här.

Kontakt: 

Henrik Einarsson, etableringschef Business Region Göteborg, telefon: 031-367 61 27
henrik.einarsson@businessregion.se

Bengt Kjellin, presschef Business Region Göteborg, telefon: 031-367 61 64 
bengt.kjellin@businessregion.se

Tipsa en vän