Nu växer techjätten Nagarro i Göteborg

12 oktober 2022
Dacil Hernandez, Data/AI Practice Director på Nagarro och Frederik Sahlin, Sales Director på Nagarro. Foto: Nagarro
Techbranschen har vuxit snabbt i Göteborg de senaste åren, med fler arbetstillfällen och fler företag som etablerar sig på marknaden. Northvolts och Volvo Cars samägda batterifabrik, riskkapitalbolaget Wellstreets satsning på västkusten och Heart Aerospaces nya campus för elflygplan är bara några exempel som bekräftar regionens attraktionskraft. 

Ett av de företag som ser positivt på framtiden i Göteborg är den globala techjätten Nagarro. Bolaget har idag 17 000 anställda i 32 länder och de växer snabbt. Sedan i maj har de också ett kontor i Göteborg.

 – Det var helt enkelt rätt timing att etablera kontoret, säger Frederik Sahlin, Sales Director på Nagarro. Vi växer snabbt på alla marknader och vi ser en stor potential i Göteborg just nu. Flera av våra kunder finns här, bland annat Northvolt, Volvo Cars och AssaAbloy. Vi siktar på att dubbla antalet medarbetare i Göteborg i slutet av året och vi behöver stärka vårt team både när det gäller försäljning och leverans.

Nagarro är ett it-konsultbolag med fullserviceerbjudande, vilket innebär att man hjälper sina kunder med alla delar av digital transformation och affärsutveckling, bland annat genom digital produktutveckling, moln- och integrationstjänster, AI- och IoT-lösningar och nästa generations ERP. 

– Vi brukar säga att vi är ett globalt bolag med lokal touch, säger Dacil Hernandez, Data/AI Practice Director på Nagarro. I vårt globala nätverk av medarbetare finns all kompetens du kan tänka dig, men vi tycker också att det är viktigt med den lokala förankringen. Därför sätter vi samman team som har båda delar. Göteborg har en stark industritradition och här fokuserar vi lite extra på områdena industriautomation, bilindustri och medtech.

Baserad på Lindholmen i Göteborg

Företaget har etablerat sitt kontor på Lindholmen, en av Sveriges ledande innovationsmiljöer där samverkan är en hörnsten. I området finns cirka 400 företag, inklusive Ericsson, Volvo, Geely, CEVT och Einride.

– Vi tror på samverkan i stället för konkurrens. Därför har vi också valt att etablera vårt kontor i United Spaces på Lindholmen, en nätverkshubb mitt i hjärtat av tech-Göteborg. Där trivs vi bra, säger Dacil Hernandez.
 
Iris Öhrn, vår etableringsrådgivare inom life science, har varit i kontakt med Nagarro. Hon har bland annat kopplat företaget till relevanta aktörer inom läkemedels- och hälso branschen. Förhoppningen har varit att väldigt mycket av den kompetensen som traditionellt riktats till bilindustrin ska också nu bli tillgänglig för life science sektorn.

– Göteborg befinner sig mitt i ett paradigmskifte där digitaliseringen av industrier medför genomgripande förändringar inom alla sektorer, och inte minst inom life science-sektorn. En av våra främsta utmaningar är att se till att det finns tillräckligt med tillgänglig kompetens, säger Iris Öhrn.

– Att ett företag som Nagarro bestämmer sig för att etablera sig i Göteborg är ett bevis på den ökande efterfrågan på IT-kapacitet och de affärsmöjligheter som utländska aktörer kan hitta i vår region. Nagarros fokus på innovation är också en bra match med den framtid som Göteborg försöker bygga tillsammans med den lokala industrin.

Huvudkategori

Tipsa en vän