Nyttan med nätverk – mina fem bästa tips!

28 september 2018
- På FinansKompetensCentrum event kan jag kopplas ihop och prata med människor som på riktigt har utmaningar och behov i sin vardag. Tillsammans kan vi bolla det vi ser från våra olika perspektiv, berättar Marie Norrbrink från HiQ.
Ett viktigt verktyg och stöd för de företag som helt eller delvis arbetar inom finans i regionen är branschnätverket FinansKompetensCentrum med fler än 80 medlemsföretag. Det drivs av Business Region Göteborg och ser till att sprida branschkunskap och koppla ihop människor och företag. Vi pratade med Marie Norrbrink, affärsområdeschef på IT- och managementkonsultbolaget HiQ som är en av deltagarna i FinansKompetensCentrum. Här är hennes fem främsta anledningar att vara med i ett nätverk.

 

1. Lära mig mer
– Via FinansKompetensCentrum får jag en insikt i vad som diskuteras i finansbranschen och ny kunskap från andra. Det varierande utbudet i seminarierna – allt från finanslagstiftning till AI-forskning – ger en otrolig spänst och något vi kan använda oss av för att förstå behoven och områden där vi kan förenkla och möta branschbehoven på riktigt. HiQ började som ett konsultbolag känt för sina duktiga tekniska ingenjörer och programmerare. Idag gör vi så mycket mer. Bland annat utvecklar vi nya smarta tjänster som förenklar för våra kunder och deras kunder.

2. Inspireras genom att prata om problem och utmaningar
– Visst, jag kan läsa en artikel, men på FKC:s event kan jag kopplas ihop och prata med människor som på riktigt har utmaningar och behov i sin vardag. Tillsammans kan vi bolla det vi ser från våra olika perspektiv. Det ger oss en djupare förståelse av vad branschen behöver. Personligen blir jag otroligt inspirerad av det och brinner för att fånga upp nya tankar och hitta nya lösningar.

3. Sprida kunskap inom företaget
– Man lär sig nya saker och inspireras hela tiden. Jag var till exempel på ett seminarium om hur Göteborgs Stad arbetar med gröna obligationer och finansiell hållbarhet. Den kunskapen tog jag med mig tillbaka till mitt team. Dessa tankar har vi med oss ut när vi träffar våra kunder. FKC ger samtliga våra medarbetare möjligheten att gå på olika seminarier utifrån intresse och arbetsområde, och det ger dem nya perspektiv. Jag brukar skicka vidare de inbjudningar jag får till några utvalda varje gång och det är väldigt populärt. Vi har också haft seminarier på arbetsplatsen.

4. Vara med och påverka
– Göteborg växer i betydelse inom den finansiella sektorn och det händer mycket i regionen. Det känns roligt och viktigt att inte bara själv ta emot inspiration och kunskap utan även ge tillbaka till nätverket genom att berätta om våra insikter och de olika innovationsprojekten vi jobbat med. Vi kan ju dessutom bidra med ett IT perspektiv och vad som går att göra idag med ny teknik. Vi har hållit flera sådana seminarier senast runt möjligheterna med GDPR då vi ser att data är det nya guldet.

5. Hitta potentiella kunder och samarbetspartners
– I dag tittar vi mycket mer på nytta och samarbeten för att ta fram smarta tjänster som förenklar livet för människor. Många av de saker vi gör är branschöverskridande och kan ofta ge idéer som kan fungera i andra branscher. Vi möter bolag som kan bli presumtiva kunder eller koppla ihop oss med spännande samarbetspartners för att utveckla nya tjänster.

 

Underkategori

Tipsa en vän

Visa cookie-information