Smarta och hållbara transport- och mobilitetslösningar

Nu är den här, den nya VR-turen där du kan åka med i en självkörande lastbil, stiga på en elektrisk färja eller följa med på en elektrisk lastcykel genom stan. Green Gothenburg har nu lanserat sin andra VR-tur som denna gång belyser Göteborgsregionens arbete med smarta och hållbara transport- och mobilitetslösningar.

Inom ramen för Business Region Göteborgs verksamhet Green Gothenburg – som är en del av Smart City Sweden – släpptes i höstas en VR-tur till följd av Coronapandemin. Istället för att delegationer kommer till Göteborg kunde de gå in på Greengothenburg.se och få en tur i tre prisbelönta byggnader inom hållbarhet och energieffektivitet. Det blev mycket lyckat och i början av sommaren släpptes en andra VR-tur med fokus på smarta och hållbara transport- och mobilitetslösningar.

I denna VR-tur har du möjlighet att uppleva följande områden:

  • Avfallshantering – lär dig mer om flytande och fossilfri återvinning eller kika på en film om en fossilfri avfallsbil.
  • Last Mile Delivery – läs om självkörande robotar eller hoppa på en lastcykel genom stan i en 360-film.
  • Automation – hoppa in i en självkörande lastbil eller upplys dig själv om autonoma drönare och testbädden Astazero.
  • Science parks och andra större initiativ – här kan du läsa mer om våra tre science parks, olika projekt och testbäddar inom smart och hållbar transport och mobilitet.
  • Mobility as a service – läs mer om LIMA-projektet eller carpool-lösningar för boenden.
  • Elektromobilitet – Hoppa på en elektrisk färja över Göta älv eller underhåll dig själv med en film om Electricity-projektet eller med en text om Säve flygplats och dess spännande framtid.
  • Digitalizaton & 5G – framtiden är här med 5G och ITXPT.
  • Gothenburg Green City Zone – en zon där ny teknologi för både fordon och infrastruktur testas. Målet är att nå 100 % utsläppsfria transporter 2030.

VR-turen finns att uppleva på www.greengothenburg.se/virtualtours/mobility/ och är på engelska.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Sofia eller Katarina.

Sofia Carlsson Mc Conell – ansvarig Green Gothenburg
sofia.mcconell@businessregion.se
+46 313 67 61 44

Katarina Clase – ansvarig för studiebesök
katarina.clase@businessregion.se
+46 313 67 61 03