Snabbkurs hjälper företagare bli bättre på den digitala arenan

27 november 2020
Business Region Göteborg fick i början av veckan en förfrågan från Partille kommun om att skapa en snabbutbildning för att öka den digitala kompetensen hos de lokala företagarna. Detta resulterade i två workshopserier som genomförs nästa vecka. Men med julhandeln med fysiska restriktioner runt hörnet visade sig behovet vara stort i hela regionen.

- Genom snabba samarbeten och flexibla medarbetare kunde vi snabbt sätta ihop flera utbildningstillfällen för Göteborgs och grannkommunernas företagare, säger Jessica Jincén kommunikationsansvarig på Business Region Göteborg.

Pandemin har satt många företagare på prov och de senaste restriktionerna från Folkhälsomyndigheten innebar en rejäl utmaning för många handlare som hoppats på julhandeln. De insåg att de snabbt måste ställa om och komplettera med digital försäljning för att kunna stötta upp sina verksamheter. Kursen är en digital workshop för bättre koll på e-handel och digital marknadsföring på sociala medier. Det handlar alltså inte om att bygga upp en webbutik från grunden, det är ett större projekt.- Nej, det är mer praktiskt kunskap som man kan använda här och nu. Många företagare har en Facebook-sida idag, men många vet inte hur man snabbt kan förvandla det till en butik. Genom att visa hur enkelt man annonserar på Facebook och Instagram har fler möjligheten att nå ut i sitt lokalområde, menar Jessica Jincén. 

De näringslivsansvariga i kommunerna har varit aktiva och också kontaktat företagare och erbjudit snabbkursen för att ge dem en chans att bli en bättre spelare på den digitala arenan.

 – Vi på Business Region Göteborg finns tillgängliga för regionens alla företagare i det långa perspektivet när det gäller att utveckla hela företagens verksamhet – men så klart är vi glada att även kunna hjälpa till här och nu i dessa svåra tider, förklarar Jessica Jincén.

Workshopen arrangeras av Business Region Göteborg, den är digital och helt kostnadsfri.

Under ca 2 timmar får man en inblick i hur e-handel fungerar och hur du skapar din egen digitala annonskampanj på sociala medier.

  1. Så enkelt bygger du en nätbutik i Facebook
  2. Kom igång och skapa enkla digitala kampanjer
  3. Så gör du digitala annonser i Facebook och Instagram

Aktuella tillfällen:
Tisdag 1 december kl 07:00-09:30                       Anmäl dig kostnadsfritt här
Tisdag 8 december kl 07:00-09:30                       Anmäl dig kostnadsfritt här
Torsdag 10 december kl 07:00-09:30                   Anmäl dig kostnadsfritt här

Tipsa en vän