Techprofilerna: Så hett är tech i Göteborg

14 september 2022
Är Göteborgs startup-klimat grått och blåsigt eller börjar någonting hända på västkusten? Inom ett år tror investeraren tillika Göteborgaren Lena Apler att staden fått sin första riktiga enhörning. Vilket bolag det gäller avslöjar hon i podden Business Göteborg.

”Därför blir ingen tech-miljardär på västkusten” var temat på ett reportage i Göteborgs-Posten i maj 2021. Medan huvudstaden är hemvist till en radda med enhörningar senaste åren väntar Göteborg fortfarande på sin första tvättäkta, onoterade enhörning. 

Lena Apler var kritisk i GP till bolagens förmåga att attrahera både uppmärksamhet och kapital. Breakits medgrundare Stefan Lundell läste artikeln och såg stor potential i Sveriges andra största stad. Techtidningen bestämde sig för att satsa mer på Göteborg.

Och det senaste året har det börjat hända något. Etableringar som Klarnas och Northvolts utvecklingscenter, batterifabriken och riskkapitalbolaget Wellstreets satsning på västkusten med 500 kvadratmeter kontor i Göteborg ger ringar på vattnet.

Bolag som Einride, Heart Aerospace, Winningtemp, Juni och Go North sticker ut som växande bolag i sin bransch. Och ganska snart tror både Apler och Lundell att Göteborg får sin första riktiga enhörning. Lyssna på avsnittet i din favoritspelare eller nedan.
 


 

I Podcasten Business Göteborg fördjupar vi oss i Göteborgsregionens näringsliv. Hur går det för Göteborg? Vad gör vi bra och vad kan vi göra bättre? I podden möter du startups, företagare och näringslivsprofiler. Emanuel Karlsten leder samtalen och har med sig intressanta gäster och profiler i varje avsnitt. 

Andreas Göthberg
Avdelningschef
Arbetsområden: Organisationsutveckling Försäljning Tillväxt

Tipsa en vän