Trenden fortsätter - fler kontorshotell till Göteborg

Nya kontorshotell i Göteborg. Entreprenörsgatan och mindpark
Antal kontorshotell blir fler i Göteborg. Entreprenörsgatan och MindPark är nu öppna för företag och entreprenörer.

Antal kontorshotell i Göteborg ökar och konceptet verkar vara här för att stanna. Fler och fler entreprenörer och företag ser fördelarna med att ha flexibla arbetsplatser. Mindpark och Entreprenörsgatan är några av stadens senaste tillskott som erbjuder coworking. – Vi väljer att fokusera på Göteborg och att göra det bra här. Dessutom ser vi styrkan att samla många företag i samma stad under samma ”tak”, säger Eric Cardell grundare av Entreprenörsgatan.

Många företagare har vant sig med kombinationen hemmarbeta och att åka in till en arbetsplats för den sociala kontakten, hitta samarbeten och nätverk. Både Mindpark och Entreprenörsgatan var pionjärer i sitt slag och startade med coworking redan 2008. 

Hit är alla välkomna

– Idag finns vi i Helsingborg, Malmö och Lund och ser nu fram emot att lära känna göteborgarna. Med nya lokaler vid Järntorget och Operan kan vi erbjuda företag inspirerande, flexibla arbetsmiljöer för sina medarbetare. Hos oss är alla typer av bolag och organisationer välkomna. Vi ser positivt på att mixa företagsstorlekar i olika branscher och älskar att se när synergier skapas genom att exempelvis redovisningskonsulten delar lunchbord med app-utvecklaren, säger Sofie Nilsson, verksamhetsansvarig Mindpark.  

Entreprenörsgatan gasar också och har i dagsläget 10 lokaler i centrala Göteborg och på Lindholmen.

– Vi har nyligen öppnat 2500 kvadratmeter på St Eriksgatan, granne med Nordstan i Göteborg. Lokalen är anrik då det är en del av Hasselblads gamla kamerafabrik. Vi märker att allt fler bolag inser fördelarna med coworking. Att kunna dela kontor är både flexibelt, miljömässigt och ekonomiskt gynnsamt, säger Eric Cardell.

Viktigt att vara del av ett sammanhang

Vi är själva entreprenörer och älskar att se hur bolaget kan utvecklas i takt med att Coworking trenden förändras. Varje vecka har vi aktiviteter som after work, fika, föreläsningar, frukostar och firmafester som är en viktig del att känna att man är en del av något större och är ofta något som saknas när man arbetar i ett mindre bolag eller är ensamföretagare, säger Eric.

– Visst är det bekvämt att bara sätta på datorn och vara på jobbet inom några minuter från köksbordet, men jag tror att vi människor behöver känna ett sammanhang och mötas för att utvecklas, säger Charlotta Johansson, företagsutvecklare på Business Region Göteborg.

Vi anordnar till exempel nätverksträffar varje månad vi kallar TechMeetUp där entreprenörer och techföretag i Göteborg från möjlighet att lyssna till intressanta föreläsare, byta erfarenheter och hitta samarbeten. Dessutom finns nu Göteborgs samlade tech-kalender där vi listar alla techrelaterade event på ett och samma ställe för att fler ska upptäcka alla spännande initiativ och händelser, säger Charlotta.

Ekosystemet i Göteborg

Nyfiken på Coworking i Göteborg? Här har vi listat några av Göteborgs kontorshotell men också hela ekosystemet för företag i regionen. Oavsett om du är investerare, nystartad eller ett globalt företag som vill samarbeta, finns här stora möjligheter att göra affärer. Listan presenterar många av nyckelaktörerna i regionens ekosystem för nystartade företag. Vi kan hjälpa dig att förstå ekosystemet, hitta möjligheter och koppla dig till rätt kontakter för att din affärssatsning ska nå framgång.


 

Entreprenörsgatan
  • Grundades 2008 av Rikard Westberg och Eric Cardell i Göteborg.
  • 10 lokaler på totalt 6000 kvadratmeter i centrala Göteborg och på Lindholmen.
  • 2025 öppnar de upp ett eget coworkinghus med restaurang ute i vattnet vid Lindholmshamnen.
  • De erbjuder tre typer av medlemskap: Flex, fast och eget kontorsrum. Här finns även möjlighet att boka dagspass i vissa lokaler samt konferens och mötesrum.

Läs mer: https://www.entreprenorsgatan.se/

Mindpark
  • Grundades 2008 i Helsingborg.
  • Mindpark Järntorget står klart och i maj 2023 slår portarna för Mindpark Central upp vid Operan.
  • Våren 2024 öppnar de upp ytterligare ett kontor i kontorsbyggnaden MiMo i Mölndal.
  • Mindpark har löpande tre månaders avtal för kontor, fixed och flexskrivbord samt dagspass med tillgång till telefon och konferensrum. Här finns även café för både våra coworkers och externa gäster. De anordnar även föreläsningar, events och andra tillställningar.

Läs mer: https://mindpark.se/goteborg/