Växande konsultbolag inom life science öppnar kontor i Göteborg

23 maj 2022
Fredrik Anjou, VD för PharmaRelations och Aina Illiano som kommer att leda Göteborgsverksamheten
PharmaRelations, ett snabbväxande konsultföretag inom life science, har öppnat sitt första kontor i Göteborg på Sahlgrenska Science Park. Bolaget fortsätter sin expansion i Norden och teamet i Göteborg förväntas växa snabbt. 

Företaget grundades i Stockholm 1997 och har nu kontor i alla skandinaviska huvudstäder. De senaste åren har företaget haft en stark tillväxt och har idag cirka 250 anställda.

– Vi ser oss själva som en fullservicepartner till den nordiska life science-scenen. Våra tjänster sträcker sig från allt från att göra rekryteringar till företag som behöver det, till att se till att de får rätt kunskap genom konsulter, eller ibland också uthyrning av personal, säger Fredrik Anjou, Vd för PharmaRelations.

Med kunder som sträcker sig från små nystartade företag till stora globala företag, har PharmaRelations sett omsättningen växa med cirka 30 procent varje år under större delen av det senaste decenniet. Tillväxten har skett på alla skandinaviska marknader, särskilt i Sverige och Danmark, och över alla affärsområden.

Bolaget hoppas fortsätta växa och har identifierat Göteborg som en marknad med god potential.

– När vi expanderade till Medicon Valley-området [i södra Sverige och Danmark] insåg vi att det finns en stor marknad där, så vi frågade oss själva varför vi inte är med i de andra klustren i Sverige? Då var det ganska enkelt att välja Göteborg, säger Fredrik Anjou.

Göteborg är ett viktigt nav för Sveriges life science-sektor. Regionen är hem för norra Europas största universitetssjukhus och ett av AstraZenecas tre globalt strategiska FoU-centra. Göteborg är också det ledande centret för kliniska prövningar i Sverige.

– Vi har genom åren haft konsulter i regionen. Det finns mer i Göteborg förutom AstraZeneca. Det finns också ett starkt medicintekniskt kluster. Under de senaste åren har vi arbetat mer och mer med medicinteknik. Så det var också en anledning att öppna kontor här, säger Fredrik Anjou.

Öppnar kontor på Sahlgrenska Science Park

PharmaRelations har nyligen flyttat in i ett kontor på Sahlgrenska Science Park, en av Göteborgs tre science parks, där cirka 85 tillväxtföretag inom life science finns.
– Vi är väldigt glada över att vara en del i nätverket här. Det finns många intressanta företag på Sahlgrenska Science Park och vi ser fram emot att bidra med vår expertis”, säger Aina Illiano som kommer att leda Göteborgsverksamheten.

Till en början kommer PharmaRelations att starta med ett litet team i Göteborg. Företaget är optimistiskt om sina tillväxtmöjligheter i regionen.

– Vi etablerar lokala kontor eftersom vi behöver den lokala expertisen inom varje geografiskt område. Jag skulle inte bli förvånad om vi växte till ett team på 50 i Göteborg inom några år, säger Fredrik Anjou.

För att underlätta satsningen i Göteborg har PharmaRelations varit i kontakt med Business Region Göteborg.

– En tidigare kollega från AstraZeneca föreslog att jag skulle ta kontakt med Iris Öhrn [etableringsrådgivare life science på Business Region Göteborg]. Kontakten vi har haft hittills har varit fantastisk och extremt professionell. Hon har gett oss massor av kontakter. Hon vill se till att vi är inom klustret och känner oss välkomna. Det är faktiskt hon som kopplade ihop oss med Sahlgrenska Science Park, eftersom vi inte visste att det var en möjlighet för oss att vara på det kontoret, säger Aina.

 

Kontakt

Iris Öhrn
etableringsrådgivare life science på Business Region Göteborg
+46313676130 or iris.ohrn@businessregion.se

Huvudkategori
Underkategori

Tipsa en vän