Fem år av företagsdrömmar som blir verklighet

Människor i entren på Yesbox som firar 5 år

Göteborgs mötesplats för entreprenörskap och företagande fyller fem år. Yesbox firar sina första år med mycket glädje och hårt arbete tillsammans med tusentals entreprenörer.

I de anrika fabrikslokalerna i Gamlestan växte mycket av det som lade grunden till Göteborgs stora industrier fram. De senaste åren har stadsdelen genomgått en stor förändring, med hundratals nya bostäder och nya företag som etablerat sig i de bubblande entreprenörskvarteren.

Mitt i all den här aktiviteten finns Yesbox, Göteborgs mötesplats för entreprenörer och idébärare. Den grundades som en del av satsningen "Det entreprenöriella Göteborg" i samband med Göteborgs stads 400-årsjubileum.

Idén är att samla allt som människor behöver för att starta, driva och utveckla företag och innovationer under ett och samma tak.

– Vår dörr är öppen för alla som har en idé. Det är vårt jobb att hjälpa dem att göra verklighet av sina drömmar och ha roligt på vägen. Yesbox är en plats med mycket glädje och hårt arbete, säger Linda Högbacka som är verksamhetsledare på entreprenörshubben.

Tillsammans med 15 andra organisationer driver Business Region Göteborg verksamheten på Yesbox. Gemensamt är att alla stöttar entreprenörskap, med sina egna expertområden. Projektägare är Business Region Göteborg.

Under de senaste fem åren har Yesbox blivit en viktig mötesplats för människor i alla åldrar som har idéer och företagsdrömmar. Varje månad besöker över 2000 personer byggnaden och deltar i rådgivning, utbildningar, innovationsledning eller andra aktiviteter i huset.

667 företag startades under 2021 efter att ha fått rådgivning på Yesbox.

Rådgivningen till entreprenörerna är kostnadsfri för att vem som helst ska ha möjligheten att starta eller utveckla sitt företag.

Yesbox är öppet varje vardag och på fredagar öppnar man speciellt upp portarna för spontan drop-in-rådgivning och ett co-working space för alla som vill sitta i huset och jobba med sin idé.

– Det är sjukt kul att sitta här! Människor möts, hittar nya samarbeten och inspirerar varandra till att göra skillnad, säger Linda Högbacka. 

Läs mer om Yesbox event, kurser och aktiviteter här.

 

Kontakt

Bild på Linda Högbacka
Linda Högbacka
Verksamhetsledare
Kontakta mig om: Yesbox, Entreprenörskap