Global mjukvarukonsult växer starkt i Göteborg

GlobalLogic har nyligen flyttat in i ett nytt kontor i Platinan, en ny byggnad på 60 000 kvm i centrala Göteborg
GlobalLogic har nyligen flyttat in i ett nytt kontor i Platinan, en ny byggnad på 60 000 kvm i centrala Göteborg

För två år sedan etablerade sig Silicon Valley-företaget GlobalLogic i Sverige genom att förvärva Assign Group i Göteborg. Sedan dess har bolaget vuxit snabbt och expanderat från ett team på cirka 30 personer i Göteborg till över 100.

Företaget har nyligen flyttat in i ett nytt kontor på Lilla Bommen i Göteborg. Beläget i den nya landmärke byggnaden Platinan, öppnades kontoret officiellt den 3 november.

– Som en del av vår tillväxtresa ville vi etablera ett nytt, modernt frontlinjekontor som skulle göra det möjligt för oss att samarbeta närmare våra kunder på ett mer tillgängligt sätt, placerat mycket centralt i Göteborg, säger Stefan Gitye, Head of Delivery Nordics på GlobalLogic.

Det nya Göteborgskontoret samlar lokala personal, som servar den nordiska marknaden. Stefan Gitye ger ytterligare inblick i varför företaget satsar på Sveriges näst största stad.

– Att vara en av de snabbast växande regionerna är såklart viktigt, liksom att vara en globalt uppkopplad hotspot för innovation, teknik och hållbar utveckling. Med sitt breda utbud av industrier, tech testbäddar och science parks känns det naturligt för oss att bygga en stark närvaro här, säger Stefan Gitye.

Växande efterfrågan på digital expertis

GlobalLogic har sitt huvudkontor i San Jose, USA, och har över 28 000 anställda över hela världen. Sedan förra året har bolaget varit en del av det japanska konglomeratet, Hitachi Group. I Göteborg finns idag kunderna främst inom fordon och telekommunikation.

– GlobalLogic driver designstudior och ingenjörscentra runt om i världen och utökar vår djupa expertis till kunder inom fordon, kommunikations, finansiella tjänster, hälsovård och biovetenskap, media och underhållning, tillverkning, halvledar- och teknik industrier. Så det finns möjligheter för oss att växa i ytterligare några vertikaler i Göteborg, säger Stefan Gitye. 
Göteborgsregionen har många starka kluster, inklusive fordon och mobilitet, life science, logistik och tillverkning. Dessa genomgår stora omställningar och det skapar goda möjligheter för tech-bolag, förklarar Joel Görsch, vår etableringsrådgivare för fordon, mobilitet och cleantech.

– Företag i regionen har ett växande behov av digital kompetens och därför är det viktigt för konkurrenskraften att företag som GlobalLogic etablerar sig här. Det bidrar till ett ökat inflöde av kompetens.

 

Fakta om Göteborgsregionen

• Företagen i Västra Götalandsregionen står för 34 procent av de privata FoU-utgifterna i Sverige, vilket är högst i landet. 
• Göteborgsregionen har den högsta tätheten av ingenjörer bland storstäder i Sverige.  
• Göteborgsregionen har tre science parks, 60 testbäddar och två av Sveriges toppuniversitet, med cirka 66 000 studenter.